Război în Ucraina. Contraofensiva lui Zelenski dincolo de graniţă, atac surpriză la Belgorod

Un civil a fost ucis, iar alţii au fost răniţi în urma unui atac cu obuze de artilerie comis de armata ucraineană pe teritoriul Rusiei, anunţă autorităţile ruse, conform cotidianului Le Monde.

09 aug. 2023, 20:44
Război în Ucraina. Contraofensiva lui Zelenski dincolo de graniţă, atac surpriză la Belgorod

Război în Ucraina. Atacul a vizat localitatea rurală Gorkovski, situată în regiunea rusă Belgorod, la doar doi kilometri de frontiera Rusiei cu Ucraina.

„Cinci obuze au explodat în centrul localităţii, în apropierea şcolii”, a declarat Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod. Un bărbat a fost ucis în atacul comis de Ucraina, iar alţi trei bărbaţi şi o femeie au fost răniţi.

În plus, Viaceslav Gladkov a declarat că sistemele antiaeriene ruse au doborât şi „o ţintă aeriană”, în zona Cebekinski, chiar la frontiera dintre Ucraina şi Rusia. „Nu sunt victime, nici daune materiale”, a subliniat guvernatorul regiunii Belgorod.

Într-un alt incident, autorităţile ruse din oraşul ucrainean Doneţk, aflat sub controlul forţelor militare ruse, au raportat miercuri un atac al armatei ucrainene asupra unei clădiri rezidenţiale. Un copil a fost ucis, iar alţi doi au fost răniţi în atacul Ucrainei, a declarat Denis Puşilin, şeful Administraţiei ruse. Alte două persoane au fost ucise în atacuri ucrainene asupra oraşului Doneţk.

În schimb, autorităţile ucrainene au anunţat, miercuri, moartea unei persoane în urma unui atac rus asupra orăşelului Nikopol şi rănirea unei persoane în Herson.

Oficialii proruşi din regiunile ocupate în Ucraina anunţă cinci morţi, între care un copil, în urma unor bombardamente ucrainene

Oficiali proruşi din regiunile ucrainene ocupate de Rusia au anunţat miercuri mai multe victime civile în urma unor atacuri pe care le atribuie Ucrainei, în timp ce guvernatorul regiunii ruse Belgorod a anunţat un mort într-un bombardament ucrainean asupra unui sat rusesc de la graniţă, relatează Reuters.

POLITICO anunţă că Ucraina a declarat apele din jurul porturilor ruseşti de la Marea Neagră drept „zonă cu risc de război” „până la noi ordine”

Un copil a fost ucis şi două persoane au fost rănite după ce un obuz de artilerie ucrainean a lovit o clădire cu două etaje în Doneţk, în estul Ucrainei, a declarat miercuri pe canalul său de Telegram şeful regiunii numit de Rusia, Denis Puşilin.

Regiunea Doneţk se afla parţial sub controlul separatiştilor proruşi din 2014. Moscova a anunţat anul trecut că a anexat provincia.

Rusia, care la începutul anului trecut a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei pe care a numit-o „operaţiune militară specială”, afirmă că forţele ucrainene bombardează zilnic părţile controlate de Rusia din regiunea Doneţk.

Separat, agenţia de ştiri Interfax a citat oficiali numiţi de Rusia în regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei, care au declarat că patru civili au fost ucişi şi doi răniţi de bombardamente ucrainene în satul Trudove, situat la aproximativ 15 km est de oraşul Tokmak.

Război în Ucraina. Cel puţin cinci morţi şi 31 de răniţi după ce rachete ruseşti au lovit blocuri de locuinţe din Pokrovsk. Reacţia lui Zelenski

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, situată la graniţa de nord-est a Ucrainei, a anunţat că o persoană a fost ucisă de bombardamentele ucrainene în satul de frontieră Gorkovski.

Regiunea Belgorod a fost vizată frecvent de atacuri de artilerie şi drone în ultimele luni, iar în luna mai a fost martoră la o incursiune armată transfrontalieră a unui grup de atacatori care se presupune că era format din cetăţeni ruşi care luptă alături de Ucraina.