RĂZBOI în Ucraina. Înfrângere grea pentru armata lui Putin, Zelenski exultă!

Forţele ruseşti şi forţele separatiste din regiunea Doneţk au suferit pierderi grele, potrivit oficialilor britanici din domeniul informaţiil

24 iun. 2022, 09:39

RĂZBOI în Ucraina. Forţele ruseşti şi separatiste din regiunea Doneţk au suferit pierderi grele, potrivit oficialilor britanici. Rusia are ca obiectiv desfăşurarea unui număr mare de unităţi de rezervă în estul Donbasului, transmite BBC. Forţele ruseşti se concentrează pe cucerirea întregului oraş vecin Lugansk, urmărind să încercuiască oraşul Lysychansk, spun liderii ucraineni. Potrivit acestora, Rusia are ca obiectiv desfăşurarea unui număr mare de unităţi de rezervă în estul Donbasului, la Doneţk şi Lugansk.

Noile arme de la americani le dau curaj ucrainenilor. „Vom lovi golful Sevastopol şi vom distruge Flota Rusă de la Marea Neagră”
Potrivit estimărilor oficialilor, numai miliţia din Doneţk a pierdut 55% din forţele sale iniţiale.

RĂZBOI în Ucraina. Forţele ruseşti se concentrează pe cucerirea întregului oraş vecin Lugansk, urmărind să încercuiască oraşul Lysychansk, spun liderii ucraineni. Şeful regional Serhiy Haidai a declarat că în oraş au avut loc „distrugeri colosale”.
El a declarat că situaţia din oraşul-soră Severodonetsk este „infernală” şi l-a citat pe primarul oraşului, care a declarat că acolo au rămas aproximativ 7.000-8.000 de civili.

Serviciile de informaţii militare britanice au declarat că este foarte probabil ca Rusia să aibă ca obiectiv desfăşurarea unui număr mare de unităţi de rezervă în estul Donbasului ucrainean, format din Doneţk şi Luhansk.

Vladimir Putin, acuzat de Occident că a declanșat o nouă criză sanitară: „A început deja”

UE afirmă că va „lucra rapid la o nouă creştere a sprijinului militar” pentru Ucraina
Într-un comunicat de presă după prima zi a summitului UE de două zile, Consiliul European a declarat: „Uniunea Europeană rămâne ferm angajată să ofere un sprijin militar suplimentar pentru a ajuta Ucraina să îşi exercite dreptul inerent de autoapărare împotriva agresiunii ruseşti şi să îşi apere integritatea teritorială şi suveranitatea. În acest scop, Consiliul European solicită Consiliului să lucreze rapid la o nouă creştere a sprijinului militar”.

Consiliul European a condamnat, de asemenea, „atacurile nediscriminatorii ale Rusiei împotriva civililor şi a infrastructurii civile”, adăugând că „dreptul umanitar internaţional, inclusiv în ceea ce priveşte tratamentul prizonierilor de război, trebuie respectat”.

Pe de altă parte, forţele ucrainene au primit ordin să se retragă din oraşul estic Severodoneţk, scena unor lupte acerbe cu armata rusă, a anunţat, vineri, şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, Serghii Haidai, relatează AFP.

”A rămâne în poziţii sfărâmate în bucăţi timp de luni la rând doar de dragul de a rămâne acolo nu are sens”, a declarat Serghii Gaidai pentru televiziunea ucraineană.

”Din păcate, va trebui să ne retragem armata din Severodoneţk pentru că nu are sens să rămânem în poziţii distruse – numărul morţilor este în creştere”, a subliniat el.

Oficialul ucrainean a adăugat că 90% din casele din Severodoneţk au fost avariate sau distruse.