Noile arme de la americani le dau curaj ucrainenilor. „Vom lovi golful Sevastopol şi vom distruge Flota Rusă de la Marea Neagră”

Forțele Armate ale Ucrainei vor lua în considerare probabil posibilitatea distrugerii Flotei Ruse de la Marea Neagră, situată în golful Sevastopol, spune expertul militar Oleg Jdanov.

23 iun. 2022, 20:47
Noile arme de la americani le dau curaj ucrainenilor. „Vom lovi golful Sevastopol şi vom distruge Flota Rusă de la Marea Neagră”

Oportunitatea unor lovituri în Golful Sevastopol și asupra Podulului Crimeii va fi luată în considerare de către Statul Major, consideră Jdanov. „Sevastopol se încadrează în raza sistemelor de rachete Harpoon și nu exclud posibilitatea ca o decizie în acest sens să fie luată. Într-un raid în golf ar putea fi lovită Flota Mării Negre. Cred că, dacă este posibil, problema va fi luată în considerare și vom lovi”, spune acesta.

Recent, s-a dezvăluit  că în partea de nord-vest a Mării Negre există un submarin și patru nave mari de debarcare ale ocupanților ruși. Recent, Oleksi Arestovic, un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, a declarat că există mai multe „obiective grase” de atacat de către armata ucraineană decât podul Crimeea.

Citeşte şi „Vara va fi fierbinte pentru ocupanţii ruşi!”. Ucraina a primit cele mai puternice arme de la americani, ministrul Apărării de la Kiev trece la ameninţări

În acelaşi timp, presa ucraineană anunţă că incendiul de la instalațiile de foraj furate de la Chornomornaftogaz, așa-numitele „ turnuri Boyko ” din apropierea Crimeei ocupate de ruşi, nu a fost încă stins. Potrivit Radio Liberty, acest lucru este evidențiat de imaginile satelitului NASA.

Imaginile NASA au un filtru de detectare a aprinderii care este folosit pentru a urmări incendiile forestiere în timp de pace, dar poate detecta și un loc de luptă în timpul războiului. Incendiul de la Turnurile Boyko durează de luni, 20 iunie, când autoritățile ruse au acuzat Forțele Armate ale Ucrainei că au distrus instalațiile de foraj.

Citeşte şi Ruşii continuă să bombardeze fără milă civilii din Harkov. Cinci femei au fost ucise la intrarea într-o clădire