Război în Ucraina. Momentul în care un elicopter rusesc de atac este doborât de forţele speciale ucrainene VIDEO

Rusia a recunoscut ”suveranitatea” celor două regimuri separatiste proruse din Donbas la sfârşitul lui februarie, cu trei zile înainte de invazia Ucrainei.

03 oct. 2022, 17:50
Război în Ucraina. Momentul în care un elicopter rusesc de atac este doborât de forţele speciale ucrainene VIDEO

Război în Ucraina. Forțele speciale ucrainene au doborât un elicopter rusesc de atac Ka-52, anunță Serviciul de informații al Ucrainei, SBU, care a publicat un video cu momentul surprins.

Ramzan Kadîrov îşi trimite fiii minori la război. „A sosit timpul ca ei să strălucească într-o luptă adevărată!”
Clipul postat pe rețelele sociale arată cum un soldat ucrainean lansează de la sol un proiectil, a cărui traiectorie este urmărită apoi din dronă, potrivit Ukraine Weapons Tracker. În cadrul mai larg prezentat pe ecranul monitorului se văd două elicoptere care zboară la joasă altitudine, moment în care proiectilul lansat de ucraineni apare din stânga ecranului și lovește elicopterul din față, care explodează instantaneu și se prăbușește la sol.

Atacul a avut loc în regiunea Zaporojie, iar victima a fost un eliopter rusesc de atac Ka-52, potrivit sursei citate.

Scena a fost surprinsă și din alt unghi, de la sol, potrivit unei filmări postate de Ukraine Weapons Tracker.

Ucrainenii au mai spart o dată linia frontului şi obţin succes după succes. Trupele au avansat 40 km într-o singură zi

Război în Ucraina. Rusia vrea să ”consulte” populaţiile Hersonului şi Zaporijjei pentru a stabili frontierele în care anexează cele două regiuni ucrainene, anunţă Kremlinul

Rusia urmează să ”consulte” populaţia din aceste regiuni pentru a stabili frontierele regiunilor ucrainene anexate vineri Herson şi Zaporijjea, în sudul Ucrainei, anunţă luni Kremlinul, relatează AFP.

”Vom continua să consultăm populaţia acestor regiuni”, a răspuns un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat dacă Rusia a anexat în întregime aceste regiuni sau doar părţile acestora pe care e ocupă.

Preşedintele rus Vladimir Putin a oficializat vineri, într-o ceremonie, la Kremlin, anexarea Hersonului şi Zaporijjei, dar şi a regiunilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk.  Regiunile Doneţk şi Lugansk au fost anexate în întregime.

Rusia a recunoscut ”suveranitatea” celor două regimuri separatiste proruse din Donbas la sfârşitul lui februarie, cu trei zile înainte de invazia Ucrainei.

Însă Kremlinul a anunţat săptămâna trecută că frontierele regiunilor Herson şi Zaporijjea este necesar să fie ”clarificate”. Potrivit grupului de reflecţie american Institute for the Study of War (ISW), Rusia deţine controlul asupra a 72% din suprafaţa regiunii Zaporijjea şi asupra a aproximativ 88% din suprafaţa Hersonului şi asupra capitalei omonime a acesteia din urmă, afşată sub ocupaţie rusă.

Rusia a organizat – în pripă -, în cele patru regiuni ucrainene, pretinse referendumuri, denunţate amplu de Kiev şi aliaţii acestuia din Occident, în urma unei contra-fensive ucrainene care a forţat armata rusă să cedeze mii de kilometri pătraţi din teritoriul ucrainean cucerit.