Război în Ucraina. O navă comercială cu proprietar turc a fost lovită de o bombă în apropierea portului Odessa

O navă comercială cu proprietar turc a fost lovită joi de o bombă în apropierea portului ucrainean Odessa, a anunţat Directoratul maritim general din Turcia, care a precizat că nu există victime şi că vasul se îndreaptă în siguranţă către apele teritoriale române.

24 feb. 2022, 19:10
Război în Ucraina. O navă comercială cu proprietar turc a fost lovită de o bombă în apropierea portului Odessa

”Referitor la informaţia că nava Yasa Jupiter, sub pavilion al Insulelor Marshall şi cu proprietar turc, a fost lovită de o bombă în largul portului Odessa, s-a aflat că vasul nu a solicitat ajutor, se află în drum spre apele române, nu are victime şi este în siguranţă”, a scris pe Twitter autoritatea turcă citată.

Destinația navei era România. La bordul acesteia se aflau 11 soldați ucraineni, 11 filipinezi și 8 de origine turcă.

„Avaria s-a produs în cala navei Jupiter, deținută de YA-SA Shipping, aflată pe drumul de la Odesa către România”, conform NTV.

Citeşte şi: Război în Ucraina. O rachetă a aterizat în dormitorul unui ucrainean din Harkov

Rusia a lansat joi în zori o invazie de amploare împotriva Ucrainei – terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Rusia a lansat joi o ofensivă terestră și aeriană în Ucraina. În ultimele ore, lupte au avut loc în regiunile Sumi, Harkov, Herson, Odesa și pe un aeroport militar de lângă Kiev, a declarat un consilier al biroului prezidențial ucrainean.

Citeşte şi: Avertizare de atac aerian în Kiev. Forţele militare ruse au ajuns în zona capitalei Ucrainei. Elicoptere militare ruse survolează cerul. Sirenele răsună în tot oraşul