Război în Ucraina: Portul Odesa a fost incendiat după ce a fost atacat cu drone iraniene. Ucraina amenință cu restricții comerciale pentru Iran

Rusia a lansat noi atacuri aeriene împotriva Ucrainei, de această dată folosind drone iraniene Shahed-136 şi rachete de croazieră. Din acest motiv, Ucraina vrea să impună Iranului restricţii comerciale de mari proporții.

29 mai 2023, 10:16
Război în Ucraina: Portul Odesa a fost incendiat după ce a fost atacat cu drone iraniene. Ucraina amenință cu restricții comerciale pentru Iran

Rusia a lansat un nou val de atacuri aeriene împotriva Ucrainei, la primele ore ale zilei de 29 mai, folosind drone iraniene Shahed-136 şi rachete de croazieră.

Prin aceste atacuri constante, inamicul caută să mențină populația civilă într-o tensiune psihologică profundă”, a declarat Serghei Popko, șeful administrației militare orășenești.

Citește și  Ce spune Maia Sandu despre unirea cu România. Moldovenii nu sprijină ideea, deşi peste un milion au paşaport românesc!

„Un incendiu a afectat infrastructura portuară din Odesa ca urmare a atacului aerian. Focul a fost stins rapid. Informațiile privind amploarea pagubelor sunt în curs de actualizare”, a precizat Comandamentul militar ucrainean.

Din acest motiv, administrația de la Kiev vrea să impună Iranului restricții comerciale severe.

Citește și UPDATE Alegeri Turcia 2023. Erdogan a fost reales pentru un nou mandat, anunţ oficial de la Consiliul Electoral Suprem

Odesa este principalul port la Marea Neagră prin care se exportă cereale ucrainene în întreaga lume.

Ucraina mai poate exporta cereale și alte produse alimentare doar prin porturile din regiunea Odesa. Această situație a fost stabilită în cadrul unui acord internațional intermediat de ONU și Turcia, acord care a fost reînnoit luna aceasta pentru încă 60 de zile.