Ploaie de rachete în Ucraina. Oamenii s-au baricadat la metrou, se aşteaptă atacarea Kievului VIDEO

Se dau lupte grele joi seară la Harkov şi în apropiere de Peninsula Crimeea. Reţelele de socializare transmit imagini şocante cu bombardamentele.

24 feb. 2022, 22:45

Rusia a lansat „în total peste 160 de rachete pentru lovituri aeriene”, a declarat joi un înalt oficial american al apărării, citat de CNN. Cele mai multe dintre rachete sunt „rachete balistice cu rază scurtă de acțiune”, dar toate loviturile aeriene includ un „amestec de rachete cu rază medie de acțiune și de croazieră”, a spus oficialul. Chiar în aceste momente se dau lupte grele la Harkov! Mai multe rachete au fost trase la Harkov, al doilea oras ca marime din Ucraina, informează Global Telegram.

Locuitorii din Harkov au fugit la metrou de teama bombardamentelor. Imagini video au apărut pe internet cum se înghesuie în galeriile de metrou.

Proteste violente în Rusia împotriva războiului. Forţele de ordine au intervenit cu brutalitate VIDEO
Ministrul ucrainean al Sănătății, Oleh Lyashko, a declarat că 57 de persoane au fost ucise și 169 rănite joi, după ce Rusia a lansat o invazie la scară largă în Ucraina, anunță Reuters.

VIDEO: Avioanele ruseşti survolează Kievul. Stenograme incendiare despre „ţinte la altitudine joasă”

Separat, ministrul adjunct al apărării a raportat că bombardamentele intense ale forțelor rusești continuă în regiunea estică Donețk.

Mai multe imagini cu sute de soldați care sunt parașutați au apărut pe rețelele de socializare. Se pare că acțiunea a avut loc în Harkov, oraș de 1,5 milioane de locuitori care se găsește la 30 km de frontiera cu Rusia.

Momentul în care este doborât un avion rusesc, în Lugansk. Ucrainenii spun că este al şaptelea aparat distrus joi

În 2014, când separatiștii au ocupat zone din Donețk și Luhansk, au fost confruntări și la Harkiv (Harkov în rusă), dar separatiștii nu s-au putut impune și forțele guvernamentale ucrainene au păstrat orașul.

O imagine cât o mie de cuvinte. Așa poate fi caracterizată una dintre imaginile din Ucraina care face înconjurul lumii. Este vorbe despre zeci și sute de oameni care au căbărât în subteran, la metroul din karkov.

În zona respectivă, în ultimele ore, a avut loc un adevărat prăpăd, Rusia atacând cu zeci de rachete localitatea. Astfel, oamenii au fost nevoiți să-și părăsească locuințele și să se refugieze la metrou pentru a nu cădea victime rachetelor ucigașe.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia a declarat joi că forţele ruse au „deblocat” Canalul Crimeei de Nord, restabilind astfel aprovizionarea cu apă a peninsulei pe care a anexat-o de la Ucraina în 2014, relatează dpa.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Igor Konaşenkov a fost citat de agenţia de ştiri Interfax cu declaraţia că luptătorii separatişti din regiunile Doneţk şi Lugansk au avansat şase până la opt kilometri în teritoriul ucrainean cu ajutorul armatei ruse.
De la începutul operaţiunii militare, 83 de situri de infrastructură „au fost scoase din uz”, a spus Konaşenkov. În plus, cel puţin patru avioane de luptă, un elicopter şi patru drone de luptă au fost doborâte.

Informaţiile nu au putut fi verificate independent, notează dpa.