Război în Ucraina: Rusia anunţă că a lansat rachete de croazieră şi hipersonice Kinjal împotriva unor ţinte în sudul Ucrainei. Au fost trase din Marea Neagră și Marea Caspică

Rusia anunţă că a lansat rachete de croazieră şi hipersonice împotriva unor ţinte în sudul Ucrainei. Au fost lansate din Marea Neagră și Marea Caspică.

20 mart. 2022, 11:46
Război în Ucraina: Rusia anunţă că a lansat rachete de croazieră şi hipersonice Kinjal împotriva unor ţinte în sudul Ucrainei. Au fost trase din Marea Neagră și Marea Caspică

Rusia a lovit, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, Ucraina cu rachete de croazieră lansate de pe nave aflate în Marea Neagră şi Marea Caspică, şi a utilizat, pentru a doua zi consecutiv, rachete hipersonice, de data aceasta pentru a distruge un depozit de carburant al armatei ucrainene în sudul ţării, potrivit Agerpres.

„O importantă rezervă de carburant a fost distrusă de rachete de croazieră Kalibr trase dinspre Marea Caspică, precum şi de rachete balistice hipersonice trase de sistemul aeronautic Kinjal dinspre spaţiul aerian al Crimeii”, a indicat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Citeşte şi: Şcoală din Mariupol în care se adăposteau sute de civili, bombardată de armata Rusiei

Acesta afirmă că lovitura s-a produs în regiunea Nikolaev şi că ţinta distrusă era ‘principala sursă de aprovizionare cu carburant a vehiculelor blindate ucrainene’ desfăşurate în sudul ţării.

„Rachete de croazieră Kalibr au fost lansate din apele Mării Negre împotriva uzinei Nijîn care repară vehicule blindate avariate în luptă”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt Igor Konaşenkov.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 25. Alerte de raid aerian, ”aproape în fiecare regiune”. Trupele ruse au oprit autobuzele care mergea să evacueze oamenii din Mariupol. Zelenski: Asediul orașului Mariupol va intra în „istoria crimelor de război”

Tot duminică, Ministerul Apărării a anunţat că „rachete de mare precizie” au lovit un centru de antrenament al forţelor speciale ucrainene în regiune Jitomir, la 150 km vest de Kiev.

„Mai mult de 100 de membri ai forţelor speciale (ucrainene) şi mercenari străini au fost ucişi”, a indicat ministerul rus.