Război în Ucraina. Rusia ar putea pierde şi controlul asupra regiunii Herson

Trupele ucrainene au încercat o ofensivă în regiunea Herson şi au pierdut peste 120 de soldaţi şi şapte tancuri, a informat Ministerul Apărării de la Moscova. pe de altă parte, ucrainenii anunţă că ruşii se retrag.

17 sept. 2022, 23:15
Război în Ucraina. Rusia ar putea pierde şi controlul asupra regiunii Herson

Război în Ucraina. Forţele ruse îşi pregătesc posibile căi de retragere din regiunea Herson (sud), unde au scufundat în Nipru nouă vagoane pentru a improviza o trecere în zona hidrocentralei Kahovskaia, afirmă Statul Major al armatei ucrainene într-un buletin informativ sâmbătă seara, citat de Unian şi Ukrainska Pravda.

„În legătură cu acţiunile reuşite ale forţelor noastre privind scoaterea din funcţiune a tuturor podurilor peste fluviul Nipru în direcţia Herson, invadatorii au început să-şi amenajeze căi de retragere”, indică Statul Major ucrainean.

Război în Ucraina. Zelenski, primul pas spre negocierile de pace cu Rusia. Cum a reacţionat Kremlinul
Potrivit armatei, în zona hidrocentralei Kahovskaia, pentru a construi în viitor o trecere, trupele inamice au scufundat nouă vagoane.

Anterior, agenţii de presă ucrainene au relatat că în oraşul Herson ocupat temporar se aud explozii puternice. Explozii au fost auzite în cursul serii, dar în acel moment nu a fost anunţată nicio alertă de raid aerian pe teritoriul regiunii Herson, indică Unian.

cSe presupune că s-ar da lupte de stradă. Unii observatori ucraineni presupun că unii soldaţii ruşi îşi reglează conturi între ei. Nu există deocamdată informaţii oficiale referitoare la aceste incidente din oraş, potrivit Unian.

Scholz i-a cerut lui Putin să pună capăt războiului. Ce răspuns a dat preşedintele Rusiei

Război în Ucraina. Moscova asigură că a dejucat un contraatac la Herson
Trupele ucrainene au încercat o ofensivă în regiunea Herson şi au pierdut peste 120 de soldaţi şi şapte tancuri, a informat Ministerul Apărării de la Moscova prin purtătorul de cuvânt Igor Konaşenkov. „Inamicul a făcut o tentativă ofensivă în apropierea aşezării Pravdine, în regiunea Herson, prin intermediul a două escadroane sprijinite de nouă tancuri şi 19 vehicule blindate de luptă ale Brigăzii 28 Mecanizate”, a spus oficialul, într-un briefing. „Forţele armate ruse au ucis peste 120 de soldaţi ucraineni, au lichidat şapte tancuri şi 13 vehicule blindate de infanterie în luptă, în doar câteva ore”.