Război în Ucraina, ruşii au atacat şi morţii. Duminică, au bombardat o morgă şi au distrus un internat psihoneurologic

Un internat psihoneurologic de lângă Kiev, a fost atacat de ruși, au anunţat duminică autorităţile ucrainene.

13 mart. 2022, 15:57
Război în Ucraina, ruşii au atacat şi morţii. Duminică, au bombardat o morgă şi au distrus un internat psihoneurologic

Război în Ucraina, ziua a 18-a. Ocupanții ruși au lansat lovituri de artilerie asupra unui internat psihoneurologic din Pușcha-Vodiţa o suburbie din nord-vestul capitalei Kiev. Potrivit Administrației de Stat a orașului Kiev, în momentul bombardării, secțiile și personalul internatului fuseseră deja evacuate în siguranță.

Un proiectil a lovit camera cazanului: acoperișul a fost avariat, sunt distrugeri în interior. Al doilea proiectil a lovit morga.

În urma valului de explozie, clădirea rezidențială a instituției a fost parțial distrusă”, se arată în comunicat.

În acelaşi timp, un număr de 67 de civili au fost înmormântaţi într-o groapă comună în oraşul Bucha, în apropiere de Kiev, capitala Ucrainei, după luptele grele din zonă între forţele ucrainene şi invadatorii ruşi, relatează DPA. Într-o înregistrare video publicată de agenţia ucraineană de presă UNIAN se vede cum sacii negri de plastic cu cadavrele sunt transferaţi dintr-un camion într-o groapă. Un doctor citat de media ucrainene a spus că nu toate cadavrele au fost identificate.

Conform autorităţilor ucrainene, mai multe clădiri rezidenţiale au fost distruse de bombardamente în acest oraş situat la nord-vest de Kiev.

Citeşte şi Ramzan Kadîrov, nemilosul lider al cecenilor, a ajuns în Ucraina. Imagini unice cu acesta înarmat până-n dinţi, lângă Kiev VIDEO

De asemenea, nouă persoane au fost ucise într-un bombardament lansat de forţele ruse în apropiere de Nikolaev, în sudul Ucrainei, a anunţat, duminică, administraţia regională a oraşului.

Nikolaev este un oraş strategic din sudul ţării, care a rezistat ocupaţiei ruse şi a împiedicat o aparentă deplasare a forţelor ruse către cel mai important port al Ucrainei, în vestul ţării, Odesa.

Bombardamente puternice au avut loc în nordul oraşului, în Bashtanka, potrivit informaţiilor furnizate de sursa citată.

Citeşte şi Războiul din Ucraina, ziua 18. Oraşul Lvov, zguduit de explozii, sunt cel puţin 35 morţi şi 134 de răniţi UPDATE

În Nikolaev, administraţia regională a comunicat că un atac aerian a distrus un atelier, dar nu a provocat victime.