Războiul din Ucraina, ziua 18. Oraşul Lvov, zguduit de explozii, sunt cel puţin 35 morţi şi 134 de răniţi UPDATE

Oraşul Lvov din vestul Ucrainei a fost zguduit de mai multe explozii duminică, relatează agenţiile de presă. Numărul victimelor este de ordinul sutelor.

13 mart. 2022, 13:20
Războiul din Ucraina, ziua 18. Oraşul Lvov, zguduit de explozii, sunt cel puţin 35 morţi şi 134 de răniţi UPDATE

UPADATE ora 13.15

. Cel puţin 35 de persoane au murit şi 134 au fost rănite în atacul aerian de duminică al forţelor ruse asupra bazei militare ucrainene de la Iavoriv, în apropiere de frontiera cu Polonia, a anunţat într-un comunicat guvernatorul regiunii, Maksim Koziţki.

UPDATE ora 11.00. Cel puţin nouă persoane au murit şi 57 au fost rănite în atacul aerian de duminică al forţelor ruse asupra bazei militare occidentale de la Iavoriv, în vestul Ucrainei, în apropiere de graniţa cu Polonia, a anunţat guvernatorul regiunii Lvov, potrivit Reuters.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Situat la aproximativ 70 de kilometri de graniţa cu Polonia, oraşul Lvov a fost lovit de mai multe rachete, au relatat media locale.

„Mai mult explozii au fost auzite la Lvov şi Herson şi există relatări că Lvov este atacat cu rachete ruseşti”, conform portalului de ştiri Kiev Independent.

Exploziile au fost auzite până în Polonia, a relatat un reporter al DPA din oraşul polonez Przemysl.

Citeşte şi Ucraina a pierdut contactul cu porturile Mariupol şi Azov. Ţara mai are doar două porturi prin care poate exporta mărfuri

Atacurile ruseşti de la Lvov au lovit Centrul Internaţional de Menţinere a Păcii şi Securitate, situat în apropiere, potrivit biroului de presă al Guvernului regional. Centrul este de fapt o bază militară mare, care include include un centru de anternament pentru militari, în special pentru misiuni de menţinere a păcii.

Conform datelopr preliminare, Rusia a lansat opt rachete în apropiere de Liov, iar oficialii locali acţionează pentru a determina dacă există victime.

Citeşte şi Volnovaha, oraşul care nu mai există. Imagini sinistre din localitatea devenită fantomă, părăsită de toţi cei 22.000 de locuitori GALERIE FOTO