Război în Ucraina. Rușii au bombardat Zaporojie cu rachete S-300 și cu drone

În ultimele 24 de ore, armata ucraineană a reușit să doboare 17 drone rusești, inclusiv 14 drone „Shahed-136”, însă o parte din armamentul rus și-a atins țintele.
Filip Stan
07 dec. 2022, 10:31
Război în Ucraina. Rușii au bombardat Zaporojie cu rachete S-300 și cu drone

Război în Ucraina. Forțele Armate ale Federației Ruse au efectuat noi lovituri în regiunea Zaporojie, în noaptea de marți spre miercuri, cu drone și rachete S-300, au anunțat autorități locale ucrainene pe Telegram. „Ocupanții ruși continuă teroarea nocturnă asupra pământurilor noastre pașnice. În această noapte, inamicul a atacat comunități din Zaporojie cu drone și rachete S-300”, conform sursei citate.

Voldomir Zelenski, mesaj înflăcărat către ucraineni: „Vă doresc un singur lucru – victoria! Nouă tuturor. O meritaţi!”
Loviturile au vizat inclusiv infrastructură rezidențială (case), fiind raportate mai multe persoane rănite. În ultimele 24 de ore, armata ucraineană a reușit să doboare 17 drone rusești, inclusiv 14 drone „Shahed-136”, însă o parte din armamentul rus și-a atins țintele.

Ministerul rus de Externe pare să fi dat o lovitură propunerilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) de a crea o zonă demilitarizată şi protejată în jurul centralei nucleare din Zaporojie. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zakharova, a declarat că ”nu se poate vorbi despre nicio retragere a centralei nucleare de sub controlul rusesc sau despre transferul controlului asupra acesteia către o „terţă parte”.

Agenţia de ştiri a întrebat: „Şeful AIEA, R[afael]. Grossi a declarat că experţii sunt aproape de un acord acceptabil între Ucraina şi Rusia cu privire la crearea unei zone de securitate în jurul centralei nucleare Zaporizhzhya (ZNPP). Cum comentaţi această declaraţie? Este posibil să se transfere controlul asupra centralei ZNPP către o terţă parte? Este aşteptată vizita şefului AIEA, R. Grossi, în Rusia?”.

Zakharova a răspuns că „nu se poate vorbi despre nicio retragere a centralei nucleare Zaporizhzhya de sub controlul rusesc sau despre transferul controlului asupra acesteia către o „terţă parte”.

Centrala se află pe teritoriul rusesc şi este controlată în totalitate de Rusia. Presupunem că numai noi suntem în măsură să asigurăm securitatea fizică şi nucleară a ZNPP”.

Nu a existat niciun răspuns din partea AIEA la ultimul cuvânt de la Moscova.

Război în Ucraina. Polonia amplasează rachete Patriot

Polonia se pregăteşte să amplaseze pe teritoriul său sistemul german de apărare antiaeriană Patriot, după ce Berlinul a refuzat să amplaseze acest sistem în Ucraina, a declarat pe Twitter ministrul apărării Mariusz Blaszczak. Luna trecută, Germania a oferit Poloniei sistemul Patriot pentru a contribui la securizarea spaţiului său aerian, după ce o rachetă rătăcită s-a prăbuşit şi a ucis două persoane în Polonia.

Militarii ruși mor de foame pe frontul din Ucraina. „Sunt abandonați și lăsați de izbeliște. Gătesc porumb pe care l-au găsit pe câmp!”

Au fost recuperate cadavrele a 49 de soldaţi care au murit în luptă
Cadavrele a 49 de soldaţi ucraineni care au murit în luptă au fost returnate la Kiev. Comisarul pentru oameni dispăruţi, Oleg Kotenko, l -a făcut cunoscut. Ucrainska Pravda prezintă ştirea.. „Biroul meu împreună cu poliţia, el face tot posibilul pentru a reveni cât mai multe corpuri”, a specificat el.

Kremlinul: Nu este planificat un al doilea val de mobilizare
Secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, a recomandat să nu acorde atenţie informaţiilor despre posibilitatea unui al doilea val de mobilizare în Federaţia Rusă, scrie Interfax. „Pe reţelele de socializare sunt publicate multe mesaje provocatoare – a explicat el – nu există ştiri, nu am nimic de adăugat”. Rusia va lua „măsurile necesare pentru a garanta securitatea în urma continuelor atacuri teroriste de la Kiev pe teritoriul rus”.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!