Război în Ucraina. Ruşii, speriaţi de dronele ucrainenilor, fug din Sevastopol VIDEO

Locuitorii din Sevastopol fug în masă, după noul atac cu dronă de la sediul Flotei ruse la Marea Neagră, chiar dacă acesta a eşuat.

21 aug. 2022, 09:21
Război în Ucraina. Ruşii, speriaţi de dronele ucrainenilor, fug din Sevastopol VIDEO

Război în Ucraina. Un atac cu dronă a vizat sâmbătă Statul Major al flotei ruse la Marea Neagră, în Sevastopol, fără să facă răniţi, a declarat guvernatorul acestui oraş din Crimeea, peninsula ucraineană anexată ilegal de Rusia, Mihail Razvojaiev, transmite AFP, citată de Agerpres.

Locuitorii din Sevastopol părăsesc haotic oraşul din Crimeea, după atacul de sâmbătă. Pe rețelele sociale au apărut imagini în care se văd cozi kilometrice de mașini, care așteaptă pe autostrada ce leagă Sevastopol de orașul Ialta, aflat la aproximativ 80 de kilometri.

Ucraina a atacat flota Rusiei din Marea Neagră cu o dronă VIDEO
Scene similare au fost filmate și în urmă cu mai bine de o săptămână, după atacul asupra bazei aeriene Saki din Crimeea, care a produs panică printre rezidenții și turiștii ruși. Aceștia s-au grăbit să părăsească peninsula ucraineană anexată ilegal de Moscova în 2014 și să se îndrepte către teritoriul rus. Crimeea este una dintre destinațiile turistice preferate ale rușilor, așa că au stat la cozi de zeci de kilometri pentru a se întoarce acasă.

Baza Saki din apropiere de Sevastopol a fost devastată la 9 august de o serie de explozii care au distrus opt avioane militare. Exploziile puternice au fost vizibile de la mare depărtare, inclusiv de pe plajă.

Pe de altă parte, atacul cu dronă care a vizat sâmbătă Statul Major al flotei ruse la Marea Neagră a fost al doilea de acest tip în mai puțin de o lună.

Drona a fost doborâtă chiar deasupra Statului Major al flotei, a căzut pe acoperiş şi a luat foc. Incidentul nu a provocat pagube majore, nici răniţi, au anunțat autoritățile din Crimeea, care au atribuit atacul forţelor ucrainene.

Fiica lui Alexander Dugin, „Rasputinul lui Putin”, a murit într-un atac cu maşină-capcană care îl viza pe ghidul spiritual al liderului de la Kremlin VIDEO
La 31 iulie, o altă dronă lovise curtea Statului Major al flotei, făcând cinci răniţi printre angajaţi şi ducând la anularea tuturor festivităţilor prevăzute să aibă loc de Ziua Marinei. Acuzată de Rusia pentru acel atac, Ucraina a dezminţit că ar fi fost implicată, calificând acuzaţiile drept „o provocare”. Pe de altă parte, Volodimir Zelenski a confirmat duminică faptul că Ucraina vrea să-şi reimpună autoritatea în Peninsula Crimeea.