RĂZBOI în Ucraina. Şapte militari, UCIŞI în ultimele 24 de ore. Separatiştii au aruncat un pod în aer

Armata ucraineană care continuă ofensiva în estul separatist al ţării a suferit şapte pierderi în ultimele 24 de ore, a anunţat sâmbătă dimineaţa serviciul de presă al operaţiunii militare, citat de Interfax.

RomaniaTV.net
12 iul. 2014, 07:52
RĂZBOI în Ucraina. Şapte militari, UCIŞI în ultimele 24 de ore. Separatiştii au aruncat un pod în aer

„Şapte militari au fost ucişi şi 33 au fost răniţi” în diferite zone vizate de tiruri ale insurgenţilor, a indicat sursa menţionată.

Trupele ucrainene care au preluat controlul în această ultimă săptămână în mai multe localităţi, între care fostul bastion separatist Slaviansk, înaintează către Doneţk şi Lugansk, două capitale regionale unde separatiştii se pregătesc să reziste.

Aceştia dispun de lansatoare de rachetă Grad, un tir de acest tip făcând vineri dimineaţa 19 morţi în rândul soldaţilor ucraineni în regiunea Lugansk.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a avertizat ulterior că „pentru fiecare viaţă de soldat, insurgenţii vor plăti înzecit şi însutit”.

Peste 30 de oameni au murit, în dimineaţa zilei de 11 iulie, în urma deschiderii focului asupra unor unităţi ale forţelor armate ucrainene în zona localităţii Zelenopolie din regiunea Lugansk, a anunţat Zoran Şkiriak, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei.

Separatiştii proruşi au aruncat în aer un pod care lega două localităţi din regiunea Doneţk.

Momentul deflagraţiei a fost filmat de separatişti care, din câte se pare, ar fi detonat podul pentru propriul amuzament. Explozia a fost atât de puternică încât a distrus totul de pe o rază de 150 de metri. Experţii militari apreciază că ar fi fost utilizate peste 100 de kilograme de explozibil pentru detonare. Bucăţi mari din pod au căzut pe o linie de cale ferată, ceea ce a dus la întreruperea circulaţiei trenurilor pentru câteva ore.