Război în Ucraina. Sună sirenele de război lângă România, atac violent cu rachete vineri seară

Rusia a blocat evacuarea civililor din regiunea ocupată Herson, pentru a cincea zi consecutiv! între timp, rachetele au lovit din nou Odesa.

20 mai 2022, 19:53

Război în Ucraina. Aviația rusă a lansat un atac cu rachete asupra mai multor obiective ale Forțelor Armate Ucrainene din regiunea Odesa, transmit autoritățile locale ucrainene pe Telegram.

Ucraina a raportat luni dimineața un alt atac cu rachete împotriva regiunii de coastă Odesa de la Marea Neagră, care a provocat pagube la infrastructură și a generat un incendiu.

New York Times publică dovezi foto și video ale execuției locuitorilor din Bucha, de către armata rusă. Ororile sunt inimaginabile, făptaşii au fost identificaţi
Săptămâna trecută, un centru comercial și două hoteluri au fost lovite de lovituri militare rusești la Odesa. Trei rachete hipersonice Kinzhal au fost lansate dintr-un avion și și au lovit o „țintă de infrastructură turistică”, a declarat un oficial ucrainean.

Ministerul Apărării din Ucraina avertizează că rușii au pregătit 16 rachete de croazieră de calibru pentru lansare din Marea Neagră.

Război în Ucraina: Un blindat rusesc care transporta soldați deasupra, spulberat cu o rachetă ghidată VIDEO
Război în Ucraina. Guvernatorul regiunii Herson, Hennadii Lahuta, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că forțele ruse au blocat evacuarea civililor pentru a cincea zi consecutiv.

Comandamentul Operațional de Sud al Ucrainei a adăugat că trupele ruse blochează drumul din regiunea Herson către teritoriile controlate de Ucraina, încercând să-i îndrume pe toți cei care doresc să părăsească regiunea către Crimeea ocupată de ruși.

Reamintim că Rusia a anunţat încă din luna aprilie că deţine controlul asupra întregii regiuni Herson, care ar putea fi anexată.

Kremlinul afirma că populaţia va fi cea care decide dacă doreşte aderarea la Rusia, iar acest lucru se va face printr-un referendum. În tot acest timp, au avut loc şi câteva proteste locale împotriva ocupaţiei ruse.

Oraşul Herson este un port important la Marea Neagră, iar regiunea constituie o parte a legăturii terestre între peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, şi regiunile separatiste din estul Ucrainei.