Război în Ucraina. Tsunami de bombe deasupra marilor oraşe, sunt morţi şi în rândul copiilor, iar bezna se întinde cartier cu cartier

Rusia a lansat 70 de rachete de croazieră împotriva Ucrainei, într-un atac la scară mare, acuză armata ucraineană şi dă asigurări că a interceptat 51 de rachete şi cinci drone de atac. Rachetele, lansate de la mările neagră şi Caspică şi cu bombardiere strategice de tip TU-95MS

24 nov. 2022, 09:03

Război în Ucraina. Bilanţul victimelor atacurilor cu rachetă creşte, la Kiev, la patru morţi şi 34 de răniţi, dintre care cinci sunt copii, anunţă Oleksii Kuleba. Toate infrastructurile critice funcţionează cu generatoare şi s-au înfiinţat adăposturi temporare.

Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar alte 34 au fost rănite rănite într-un atac cu rachetă la Kiev, anunţă miercuri şeful Administraţiei Militare Oleksii Kuleba, relatează CNN.

Zelenski: „Ne aşteptăm la o reacţie puternică din partea lumii la teroarea rusă de azi”

Cinci dintre persoanele rănite sunt copii, precizează el.

Un bilanţ anterior, prezentat de către primarul Kievului Vitali Kliciko, anunţa trei morţi – inclusiv o adolescentă – şi 11 răniţi.

Alimentarea cu electricitate a locurilor vizate în acest atac urmează să fie reparată în ”orele următoare”, a anunţat el şi a îndemnat locuitorii să nu intre în panică.

”Toate serviciile şi echipele de urgenţă muncesc la locurile atacurilor. ingineri energeticieni au început deja să restabilească alimentarea cu curent. Echipe de reparaţii muncesc”, subliniază el.

Continuă bombardamentele în Ucraina în ziua în care Rusia a fost declarată „stat sponsor al terorismului”! Locuitorii din Kiev au rămas acum și fără apă
Toate infrastructurile critice – inclusiv spitalele – funcţionează cu generatoare şi s-au înfiinţat adăposturi temporare, mai anunţă Oleksii Kuleba.

Rusia a lansat miercuri 70 de rachete împotriva Ucrainei în ultimul dintr-o serie de atacuri ”la scară mare al unor instalaţii cruciale de infrastructură”, anunţă într-o postare pe Telegram armata ucrauneană, relatează CNN.

Armata ucraineană dă asigurări că a interceptat 51 dintre cele 70 de rachete ruseşti, dar şi cinci drone de atac.

Rachetele au fost lansate de la bordul a două nave de la Marea Neagră şi de bombardiere strategice de tip TU-95MS din Volgodonsk, în sudul Rusiei, dar şi de la Marea Caspică.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat miercuri seara Consiliului de Securitate al ONU căruia i-a cerut să adopte o rezoluţie de condamnare a „terorii energetice” folosite de Rusia, pe care a echivalat-o cu folosirea unei arme de distrugere în masă, arătând că cele mai recente lovituri ale Moscovei asupra infrastructurii critice a afectat, în prag de iarnă, nu numai Ucraina, ci şi Moldova vecină.