Război în Ucraina. Uragan de rachete din partea Rusiei, 46 de bombardamente numai în regiunea Herson

Oraşul natal al lui Zelenski, Krivoi Rog, din sudul ţării, a fost atacat peste noapte, dar bombardamente intense au avut loc şi la Herson şi în alte regiuni.

05 dec. 2022, 10:16
Război în Ucraina. Uragan de rachete din partea Rusiei, 46 de bombardamente numai în regiunea Herson

Război în Ucraina.  Forţele ruseşti au bombardat duminică regiunea Herson de 46 de ori, iar o persoană civilă a fost ucisă, au anunţat surse ucrainene citate luni de The Guardian.Ruşii au bombardat regiunea Herson de 46 de ori duminică, iar o persoană a fost ucisă / Aviaţia rusă şi-a redus în mod semnificativ misiunile, potrivit evaluării Ministerului britanic al Apărării.

Forţele ruse au lansat 7 rachete şi 32 de raiduri aeriene pe teritoriul ucrainean, în ultimele 24 de ore, a anunţat în această dimineaţă Statul Major al Kievului, în raportul său zilnic, potrivit UNIAN. În plus, ruşii au efectuat peste 50 de raiduri de bombardare cu sisteme multiple de lansare asupra poziţiilor şi aşezărilor ucrainene de-a lungul liniei de contact, a adăugat Statul Major. În acelaşi timp, forţele aeriene ucrainene au efectuat „18 atacuri asupra zonelor de concentrare a personalului militar, armamentului şi echipamentelor, precum şi un atac asupra poziţiilor sistemelor de rachete antiaeriene inamice”, a continuat armata.

Statele Unite se tem de furia lui Putin: Nu excludem utilizarea de către Rusia a armelor nucleare

Forţele ucrainene au respins atacurile ruseşti în zonele Ploschanka şi Belogorivka din regiunea Lugansk şi lângă Berestovo, Belogorivka, Yakovlevka, Soledar, Bakhmutskoe, Bakhmut, Opytnoe, Kleschievka, Andreevka, Maryinka şi Novomikhailovka în regiunea Doneţk.

Război în Ucraina.  A avut loc un atac cu rachetă, pe timp de noapte, asupra părţii industriale a Krivoi Rog, un oraş din regiunea Dmitropetrovsk, la aproximativ 100 de kilometri vest de Zaporojie. „Noapte tragică… Un mort, trei răniţi. După miezul nopţii, ruşii au tras trei rachete spre Krivoi Rog. Au lovit o fabrică, ucigând un muncitor”, a scris, pe Telegram, Valentin Reznichenko, şeful administraţiei militare regionale din Dnipropetrovsk. Trupul său a fost recuperat de salvatori die sub dărâmăturile unei fabrici distruse.
Ruşii au atacat în noaptea de 4 spre 5 decembrie infrastructura industrială şi energetică a oraşului Zaporojie. Una dintre întreprinderile private a fost avariată în urma atacului. Nu sunt disponibile informaţii despre victime în acest moment.

Volodimir Zelenski, mesaj pentru ucraineni înainea iernii: „Băieţi, rezistaţi! Sunt alături de voi”

De la începutul războiului, aproximativ 3 milioane de ucraineni au fost mutaţi forţat pe teritoriul Rusiei, a declarat comisarul pentru drepturile omului al Radei Supreme, Dmitro Lubineţ, după cum a raportat Ukrainska Pravda. „Din februarie, cel puţin 2.800.000 de ucraineni au fost forţaţi să plece sau au fost deportaţi pe teritoriul Rusiei”, spune comisarul.

Război în Ucraina.  Rezumatul zilei:

  • Nouă vase cargo încărcate cu grâne au părăsit porturile ucrainene. Peste 336.000 de tone de grâne se îndreaptă spre statele africane.
    Preşedintele ucrainean Voldomir Zelenski este de părere că avariile produse sistemului energetic sunt o adevărată provocare iarna aceasta. Zelenski dă încredere populaţiei şi speră să găsească soluţii pentru a trece cu bine peste dificultăţile sezonului rece.
    Ruşii şi-au intensificat atacurile asupra obiectivelor civile. Localităţile aflate în proximitatea frontului sunt cele mai afectate.