Război în Ucraina: Veste proastă pentru Zelenski venită direct de la Pentagon

Forţele ruse ocupă Crimeea din 2014, iar peninsula este împânzită cu sisteme de apărare antiaeriană şi zeci de mii de soldaţi ruşi.

02 feb. 2023, 11:48
Război în Ucraina: Veste proastă pentru Zelenski venită direct de la Pentagon

Ministerul Apărării din SUA nu crede că Ucraina îşi poate atinge obiectivele şi să recupereze pe termen scurt peninsula Crimeea, ocupată de Rusia din 2014, a informat joi publicaţia americană Politico, citată de EFE.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii Pentagonului au comunicat aceste concluzii legiuitorilor americani într-o reuniune secretă de informare. Publicaţia mai scrie că este posibil ca aceste informaţii să nu fie pe placul Ucrainei, care vrea să recupereze Crimeea cât mai repede cu putinţă.

La reuniune au participat patru înalţi funcţionari de la Ministerul Apărării american şi congresmeni din Comisia pentru serviciile armate a Camerei Reprezentanţilor.

Zelenski: La aproape un an de la startul războiului, Rusia încearcă “să câştige măcar ceva”
Nu este clar care a fost firul logic prin care funcţionarii americani au ajuns la această concluzie, menţionează Politico, deşi ”indicaţia a fost clară” pe această temă: ”Pentagonul nu crede că Ucraina are capacitatea – sau ar putea avea în curând capacitatea – de a obliga trupele ruse să iasă din peninsula pe care Moscova a capturat-o acum aproape un deceniu”.

Politico aminteşte că evaluarea acestor funcţionari coincide cu declaraţiile făcute recent de generalul american Mark Milley, şeful Statului Major Comun.

”Susţin în continuare că pentru acest an va fi foarte, foarte greu ca forţele ruse să fie respinse din punct de vedere militar de peste tot, de pe fiecare centimetru din Ucraina şi din (teritorii din) Ucraina ocupate de Rusia”, a declarat Milley la o reuniune oficială.

Anunțul care îngrozește o lume întreagă! Rusia se pregăteşte pentru o „escaladare maximă” a războiului din Ucraina
Forţele ruse ocupă Crimeea din 2014, iar peninsula este împânzită cu sisteme de apărare antiaeriană şi zeci de mii de soldaţi ruşi. Multe dintre aceste forţe de infanterie sunt protejate de tranşee fortificate care se extind de-a lungul a sute de kilometri şi se află faţă în faţă cu trupele ucrainene de-a lungul fluviului Nipru, explică Politico.