Război în Ucraina. VIDEO cu momentul când o rachetă trasă de ucraineni lovește în plin un elicopter rusesc

Forțele ucrainene ar fi reușit joi să doboare cel puțin un elicopter rusesc de atac de tipul Ka-52 în regiunea Zaporojie. Imaginile apărute pe rețelele de socializare arată exact momentul doborârii aeronavei.

22 sept. 2022, 20:24
Război în Ucraina. VIDEO cu momentul când o rachetă trasă de ucraineni lovește în plin un elicopter rusesc

Război în Ucraina. Pe imaginile publicate joi se văd cel puțin două elicoptere, iar imediat din partea stângă a imaginii se vede o rachetă care zboară și lovește în plin, în timp ce se afla în aer, unul dintre elicoptere. Imediat după lovitură au loc alte mici deflagrații, cel mai probabil a muniției și a capcanelor termice de la bordul elicopterului.

Haaretz: „România poate deveni prima din Europa care cumpără sistemul Iron Dome, din Israel”
Aeronava reușește mai departe să-și continue zborul, deși era învăluită în fum și ușor-ușor începea să ia foc. Elicopterul se depărtează și apoi se apropie de sol și aterizează, într-un moment în care flăcările cuprindeau din ce în ce mai mult aeronava.

 

Război în Ucraina. Serghei Lavrov a părăsit reuniunea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite după ce a acuzat Ucraina şi aliaţii occidentali de ”impunitate” în Donbas

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a părăsit reuniunea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, joi, după ce a acuzat Ucraina şi aliaţii săi occidentali de ”impunitate” în regiunea ucraineană estică Donbas, relatează The Guardian.

Putin va putea chema până la un milion de rezervişti. În ordinul prezidenţial, mobilizarea nu mai este „parţială”

Ucraina şi aliaţii săi încercau să ”ne impună o naraţiune complet diferită despre agresiunea rusă”, a argumentat Lavrov.

Ministrul de externe al Marii Britanii, James Cleverly, a vorbit la reuniunea Consiliului în urma pledoariei lui Lavrov, şi a afirmat că Marea Britanie va sprijini Ucraina pe tot parcursul războiului şi cât timp va fi nevoie.