Război în Ucraina, ziua 771. Trupele franceze se pregătesc să intre pe front. Când estimează Moscova atacul

Ministerul rus de Externe a anunțat perioada în care trupele franceze ar putea fi desfășurate în Ucraina. Totuși, Moscova speră ca oamenii lui Emmanuel Macron să nu se fi aflat în spatele atacului terorist de la sala de spectacole Crocus City Hall.

04 apr. 2024, 08:40
Război în Ucraina, ziua 771. Trupele franceze se pregătesc să intre pe front. Când estimează Moscova atacul
Război în Ucraina, ziua 771. Trupele franceze se pregătesc să intre pe front. Când estimează Moscova atacul

Trupele franceze se pregătesc să intre pe frontul din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat, miercuri, că francezii ar putea fi pregătiți pentru desfășurarea în Ucraina în aprilie.

Citește și: Războiul cu Rusia a sărăcit Ucraina. Zelenski scade vârsta de mobilizare militară de la 27 la 25 de ani

Trupele franceze se pregătesc să intre pe frontul din Ucraina

Rușii fac deja presupuneri în ceea ce privește implicarea trupelor franceze în războiul din Ucraina.

„Apar noi informații despre faptul că Parisul pregătește un contingent militar care să fie trimis în Ucraina. În acest scop, la începutul lunii martie, comandamentul Legiunii Străine franceze a aprobat formarea unui batalion-grup tactic de aproximativ 1.500 de persoane”, a declarat Zaharova, adăugând că se așteaptă ca acest grup să fie adus la capacitate maximă de luptă în aprilie pentru a fi pregătit să intervină în conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Anterior, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că trimiterea de trupe occidentale în Ucraina nu poate fi exclusă în viitor, subliniind că „toate opțiunile” pentru a ajuta Kievul „sunt posibile”, informează agenția de presă Baha. La scurt timp după această declarație, liderii NATO au răbufnit la adresa lui Macron și au subliniat că acest scenariu nu va fi posibil, existând riscul izbucnirii unui război între Rusia și cele 32 de țări din Alianță.

Rusia a început deja să transmită mesaje de amenințare la adresa Franței. Ministerul rus al Apărării a transmis propria versiune a convorbirii pe care Serghei Şoigu a avut-o cu ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu. Din comunicatul Moscovei reiese că Rusia a continuat să acuze Ucraina că se află în spatele atentatului din 22 martie asupra sălii de concerte Crocus City Hall.

Ministerul rus al Apărării a declarat că speră că „serviciile secrete franceze” nu au fost implicate în atacul din apropierea Moscovei, revendicat de organizaţia Statul Islamic.

„Regimul de la Kiev nu face nimic fără aprobarea supraveghetorilor săi occidentali. Sperăm că, în acest caz, serviciile secrete franceze nu se află în spatele acestei acţiuni”, a declarat Serghei Şoigu.

Citește și: Ministrul rus al Apărării numeşte teritoriile ocupate din Ucraina „noile regiuni ale Federaţiei Ruse”: „403 kilometri pătraţi au trecut sub controlul nostru”