Război în Yemen: 75 de morţi, dintre care 14 într-un depozit de arme la Aden

Paisprezece corpuri carbonizate au fost scoase sâmbătă dintr-un depozit de arme la Aden, ridicând la peste 75 numărul morților în trei zile în acest oraș din sudul Yemenului, a anunțat un responsabil local, care a spus că se teme că numărul victimelor ar putea să crească.

28 mart. 2015, 20:59

Explozii puternice s-au produs sâmbătă după-amiază într-un depozit de arme, atacat de jefuitori, au declarat martori.

„Am scos până acum de acolo 14 corpuri carbonizate și, potrivit informațiilor noastre, sunt alte cadavre în interior la care nu am putut ajunge”, a declarat pentru AFP directorul Departamentului Sănătății la Aden, Al-Kheder Lassouar.

Depozitul, situat lângă un munte în apropierea portului Aden, aparține armatei yemenite, dar soldații l-au părăsit în această săptămână după ce comandanții lor au fugit, din cauza haosului ce predomină în oraș.

În trei zile, confruntările între grupuri rivale au făcut cel puțin 61 de morți și 203 răniți la Aden, potrivit unui nou bilanț furnizat de Lassouar.

Situația s-a deteriorat după plecarea președintelui yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi joi în Arabia Saudită. Arabia Saudită conduce o coaliție militară formată din zece țări arabe, care a declanșat raiduri aeriene împotriva rebelilor houthi având legături cu Iranul și aliaților lor.