Război între armeni şi azeri, în Nagorno Karabah. Cel puţin doi civili au fost ucişi

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a anunțat că mai multe localităţi din enclava Nagorno-Karabah au fost bombardat de armata armeană. Potrivit informațiilor, există victime.

RomaniaTV.net
04 iul. 2017, 20:13
Război între armeni şi azeri, în Nagorno Karabah. Cel puţin doi civili au fost ucişi

Forțele armate armene au deschis focul asupra localitățillor de pe linia de contact din regiunea Nagorno-Karabah. Există morți și răniți„, au afirmat marţi reprezentanţii serviciului de presă al Ministerului Apărării din Azerbaidjan. „În prezent, localitățile din apropierea satului Alxanli, districtul Fizuli, sunt bombardate de artileria. Sunt morți și răniți printre săteni, numărul exact de victime este necunoscut în acest moment„, se mai arată în comunicatul ministerului.

La rândul său, Ministerul Apărării al Republicii Arțah, o republică nerecunoscută din Nagorno-Karabah, a acuzat Azerbaidjanul că a folosit lansatoare de rachete multiple, pentru prima dată după 2016. „Pe 4 iulie, inamicul a continuat să încalce acordul de încetare a focului de pe linia de contact arţaho-azeră, folosind diverse mortiere. La ora 08:20 (ora locală) în sud, el a folosit sisteme TR-107. Este prima dată de la agravarea situaţiei, în aprilie 2016, când forțele armate azere folosesc astfel de arme„, se arată în declaraţie.

Potrivit primelor informaţii, cel puţin doi civili au fost ucişi şi mulţi alţii au fost răniţi.

Conflictul din Nagorno-Karabah a izbucnit în februarie 1988, când regiunea autonomă populată în principal de armeni și-a anunțat intenția de a separa de Republica Sovietică Socialistă Azerbaidjan. Ostilităţile s-au soldat cu aproximativ 15.000 de morţi, iar aproape un milion de persoane şi-au părăsit casele.