Scandal imens pe averea Regelui Cioabă. Totul a plecat de la o datorie veche, de 25.000 de euro

Marii „regi" și „împărați" ai clanurilor de romi nu se mai tranșează cu săbiile, cuțitele și topoarele. Liderii „din țigănie" au trecut la soluționarea legală a conflictelor, în instanță. Astfel, problemele au venit „tăvălug" pentru Daniel și Dorin Cioabă.

09 iul. 2023, 10:17
Scandal imens pe averea Regelui Cioabă. Totul a plecat de la o datorie veche, de 25.000 de euro
Scandal imens pe averea Regelui Cioabă. Totul a plecat de la o datorie veche, de 25.000 de euro

Clanul Cioabă se află în conflict cu Istrate Stătescu de mai bine de un deceniu. Acum, membrii familiei „regelui” s-au trezit citați la tribunal, într-un dosar de succesiune. Stătescu a cerut în instanță împărțirea averii regelui romilor, pentru o datorie mai veche. Mai exact, reclamantul vrea să-și recupereze o datorie mai veche, de 25.000 de euro.

Stătescu a mai încercat o procedură similară anul trecut, dar instanța a dispus anularea cererii.

În scandalul datoriei de 25.000 de euro, frații Cioabă au obținut, în urmă cu aproape trei ani, anularea executării silite.

„Admite contestaţia la executare silită formulată de contestatorul în contradictoriu cu intimatul. Dispune anularea executării silite începută împotriva contestatorului în dosarul de executare silită nr.1366/2019 al BEJ Baba Teodor Nicolae. Respinge cererea de întoarcere a executării silite.

Obligă intimatul la plata sumei de 1.118 lei reprezentând cheltuieli parţiale de judecată în favoarea contestatorului. În baza art.720 al.4 NCPC, prezenta hotărâre rămasă definitivă va fi comunicată de îndată şi executorului judecătoresc.

Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare cu părţile. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sibiu”, a hotărât, atunci, instanța.

Regele Cioabă, în relații cordiale cu Regele Charles

Regele Cioabă este un personaj cunoscut inclusiv în afara țării. În iunie, el a fost invitat de suveranul Marii Britanii la recepția oferită la reședința sa de la Viscri. Așa cum se obișnuiește, liderul romilor nu s-a dus cu mâna goală, ci i-a dus Regelui Charles un obiect reprezentativ pentru comunitatea romilor: un minicazan pentru țuică din cupru.