RĂZBOI ÎNTRE PALATE. Traian Băsescu şi Victor Ponta se acuză de MINCIUNĂ. Vezi motivul

Premierul Victor Ponta a declarat la România TV că preşedintele Traian Băsescu a sesizat DNA cu privire la atribuirea lucrărilor la autostrada Comarnic-Braşov, după ce, la învestirea noului ministru al Transporturilor, acuzase acte de copruţie. În replică, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, a spus că afirmaţia premierului este una mincinoasă, în timp ce consilierul premierului, Mirel Palada, îl acuză, într-o reacţie-fulger, pe şeful statului că ori ascunde fapte de corupţie ori minte.

26 aug. 2014, 12:15
RĂZBOI ÎNTRE PALATE. Traian Băsescu şi Victor Ponta se acuză de MINCIUNĂ. Vezi motivul

Premierul Victor Ponta a declarat că şeful statului a făcut sesizare la Direcţia Naţională Anticorupţie înainte de semnarea contractului pentru atribuirea lucrărilor la autostrada Comarnic-Braşov.

„Şi mai e un caz care recunosc că-mi stă pe suflet şi de care nu mă las cât sunt prim-ministru şi dacă oi fi preşedinte: Comarnic-Braşov, parteneriat public-privat, să facem din banii altora. Un an şi două luni am negociat, am făcut toate procedurile, am trimis la EUROSTAT, am făcut absolut tot. Trebuia să semnăm contractul. A ieşit domnul Băsescu, ţineţi minte, la învestitura domnului Rus, şi a zis: «Vedeţi, corupţie!»„, a spus Ponta, la România TV.

Şi a făcut sesizare la DNA. Atenţie, a făcut sesizare pentru un contract pe care noi nu l-am semnat. Deci el a zis: «Vă spun eu că ăştia-s nişte corupţi !?». DNA, dacă primeşte sesizare, sigur, s-a dus şi a întrebat: «Aţi semnat vreun contract?». «Nu, nu am semnat încă. O să-l semnăm!». «Aaa… că ne-a zis domnul Băsescu că atunci când o să-l semnaţi o să fie ceva…»„, a adăugat Ponta.

În replică, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, a precizat, marţi, că preşedintele Traian Băsescu nu a făcut nicio sesizare la DNA cu privire la atribuirea lucrării la Autostrada Comarnic -Braşov, aşa cum, „în mod mincinos”, a afirmat premierul Victor-Viorel Ponta.

Ponta: În acest an vor începe lucrările la autostrada Comarnic – Braşov

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu a făcut nicio sesizare la Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la atribuirea lucrării la Autostrada Comarnic – Braşov, aşa cum, în mod mincinos, a afirmat aseară prim-ministrul României, domnul Victor-Viorel Ponta.

În discursul susţinut la învestirea în funcţie a ministrului Transporturilor, domnul Ioan Rus, în data de 25 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, domnul preşedinte Traian Băsescu a atenţionat asupra unor suspiciuni din timpul procedurii de atribuire a acestor lucrări, suspiciuni care au provocat retragerea a două bănci europene extrem de importante care, în mod uzual, finanţează proiecte în România”, a adăugat Oprea.

Consilierul premierului Victor Ponta, Mirel Palada, a reacţionat la precizările lui Oprea, susţinând într-un comunicat că preşedintele Băsescu ascunde fapte de corupţie sau minte cu privire la contractarea autostrăzii Comarnic-Braşov.

„La investirea noului ministru al Transporturilor, Ioan Rus, presedintele Traian Basescu a afirmat urmatoarele: „Atentionez ca mergeti intr-un minister cu probleme. Acolo ar trebui sa fiti atent in mod deosebit la premisele de contractare a Autostrazii Comarnic-Brasov. Din informatiile mele, deja s-au produs acte de coruptie”.

Presedintele Romaniei se afla intr-una din urmatoarele situatii: fie are cunostinte despre fapte de coruptie implicate intr-un proiect public important de infrastructura si nu sesizeaza organele abilitate ale statului – in speta DNA, fie s-a folosit de un neadevar pentru a forta blocarea acestui proiect. Cu alte cuvinte, ori ascunde fapte de coruptie, ori minte!

Ambele posibile explicatii ale comportamentului presedintelui Romaniei sunt inacceptabile pentru un demnitar al statului roman si cu atat mai mult pentru cel mai important om in stat, motiv pentru care ii solicit oficial explicatii suplimentare”, a răspuns Palada.

Băsescu îl ATENŢIONEAZĂ pe Rus: Am informaţii despre ACTE DE CORUPŢIE la autostrada Braşov-Comarnic

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, la depunerea jurământului, noului ministru al Transporturilor, Ioan Rus, să fie atent la premisele contractării Autostrăzii Comarnic-Braşov, precizând că, din informaţiile sale, deja s-au produs acte de corupţie.

„Atenţionez că mergeţi într-un minister cu probleme. Acolo ar trebui să fiţi atent în mod deosebit la premisele de contractare a Autostrăzii Comarnic-Braşov. Din informaţiile mele, deja s-au produs acte de corupţie. De asemenea, s-au contractat studii de fezabilitate de circa 50 de milioane de euro, care nu vor mai fi valabile, cea mai mare parte din ele, în 2 ani. Dar s-au găsit nişte firme cărora să li facă cadouri. Am rugămintea să verificaţi cu atenţie lucrurile acestea înainte de a vă asuma derularea mandatului”, i-a spus Băsescu lui Rus, după ce acesta a depus jurământul ca ministru al Transporturilor.

„Sigur, cu Loteria nu sunteţi dumneavoastră şi nici cu banii de la Rompetrol, dar poate vă uitaţi la colegii din Guvern. Vă mulţumesc mult şi vă doresc succes”, a adăugat el.