Război „PDL contra PDL”, la TVR. Culcer şi omul lui Lăzescu, în cursa pentru şefia ştirilor

Rodica Culcer nu s-ar da dusă de la şefia ştirilor TVR. Deşi are vârsta de pensionare, Culcer şi-ar fi depus candidatura pentru a ocupa mai departe postul de director al Departamentul de ştiri, au declarat surse din TVR pentru RTV.net. În cursă ar fi intrat şi Cezar Ion, acesta fiind sprijinit de şeful televiziunii, Alexandru Lăzescu. TVR refuză să comunice oficial numele candidaţilor.

RomaniaTV.net
13 dec. 2011, 13:34
Război „PDL contra PDL”, la TVR. Culcer şi omul lui Lăzescu, în cursa pentru şefia ştirilor

Potrivit surselor citate de RTV.net, la concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sportive din TVR, au fost depuse trei candidaturi, însă lupta se dă între Rodica Culcer şi Cezar Ion.

Culcer deţine în acest moment interimatul la şefia ştirilor TVR.

Cezar Ion este director de producţie editorială, dat afară din TVR acum câţiva ani, dar revenit în televiziunea publică după ce a câştigat procesul în instanţă.

Conform surselor din TVR, Cezar Ion a fost aruncat în cursă împotriva Rodicăi Culcer de către directorul general al Televiziunii, Alexandru Lăzescu, iar acesta ar avea şanse mari să o îndepărteze pe Culcer de la pupitrul ştirilor.

În interiorul TVR, circulă informaţii că Rodica Culcer s-ar afla în război cu o parte a PDL, inclusiv cu Traian Băsescu, şi şi-ar fi depus candidatura ca un gest de afront. În plus, Culcer s-ar afla în conflict deschis de multă vreme cu Alexandru Lăzescu.

Pe de altă parte, se speculează şi faptul că această candidatură a Rodicăi Culcer nu ar avea alt scop decât să abată atenţia de la cea a lui Cezar Ion. În sensul că o candidatură a pensionarei Rodica Culcer ar preocupa pe toată lumea, iar cea a lui Cezar Ion, considerat personaj controversat, ar trece neobservată şi presa nu s-ar ocupa  de el.

Reprezentantul PSD în Consiliul de Administraţie al TVR, Anne Jugănaru, a declarat pentru RTV.net că o eventuală candidatură a Rodicăi Culcer la şefia TVR ar fi sfidătoare.

Dacă, într-adevăr, doamna Culcer s-a înscris la concurs, gestul trebuie privit ca o sfidare la adresa bunului simţ şi a tuturor legilor şi regulilor care funcţionează acum în România. Cel mai probabil asistăm la un război PDL contra PDL„, a spus Anne Jugănaru.

Contactat pentru a afla ce candidaturi s-au depus pentru şefia TVR, Departamentul de Comunicare al TVR a transmis RTV.net că va veni „cu răspunsuri în cel mai scurt timp, în măsura în care vom avea ceva de comunicat oficial.”

Televiziunea Română a anunţat, pe 22 noiembrie, organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR, în condiţiile în care Rodica Culcer a împlinit, anul acesta, vârsta legală de pensionare.

Potrivit anunţului iniţial, cei interesaţi de acest post îşi puteau depune candidaturile până la data de 5 decembrie, ora 16.00, inclusiv. Termenul pentru înscrierea candidaturilor a fost însă prelungit cu o săptămână, până pe 12 decembrie, ora 16.00, inclusiv.

Concursul pentru ocuparea postului de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR va avea loc la sediul Televiziunii Române în perioada 15 – 31 decembrie.

Rodica Culcer a împlinit vârsta legală de pensionare pe 30 mai 2011, iar contractul acesteia cu TVR a fost valabil până la 30 iunie. Rodica Culcer a depus, pe 29 iunie, o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobată de conducerea TVR, iar de la 1 iulie ea a fost reîncadrată pe un post de execuţie, îndeplinind, prin delegare, atribuţiile de director al Ştirilor TVR, până la ocuparea prin concurs a acestui post.