Război pe audiențe la TVR. Ionuț Cristache a dat în judecată Televiziunea Română pentru a-și recupera locul în prime-time

Ionuț Cristache a dat în judecată TVR pentru ca emisiunea „România9", pe care o prezenta pe tronsonul orar 21:00 , să revină în prime-time.

21 iun. 2021, 21:01
Război pe audiențe la TVR. Ionuț Cristache a dat în judecată Televiziunea Română pentru a-și recupera locul în prime-time

Ionuț Cristache a dat în judecată Televiziunea Română pentru ca emisiunea realizată de el, „România9”, să revină în prime time, după ce producția a fost mutată, la ora 17:00, un tronson cu audiență mai scăzută.

Realizatorul emisiunii „România9” a înaintat o acțiune la Judecătoria Sectorului 1, pentru o Ordonanță Președințială care să anuleze hotărârea Comitetului Director al TVR. Doina Gradea este de asemenea implicat în dosar, aceasta a făcut o delarație în calitate de martor. Procesul va avea aloc marți, 22 iunie. Ionuț Cristache a confirmat informația.

Războiul audiențelor în cadrul TVR a început în urmă cu câteva săptămâni când au ieșt la iveală primele informații cu privire la mutarea emisiunii România9 de la ora 21.00 pe tronsonul orar 17.00.

Ionuț Cristache acuză: „E o babilonie fara sfârșit”

„Am fost sunat joi (3 iunie, n.r.) de directorul interimar al TVR 1, Eduard Dârvariu. Mi-a spus sec: «De pe 21 iunie eşti de la 17.00». Am întrebat: «De ce?» Mi s-a răspuns: «Că aşa a vrut doamna! (n.r. Ramona Săseanu, noul director interimar al TVR)». L-am întrebat dacă a fost făcută o analiză de piaţă, care sunt argumentele, căci Romania9, obiectiv vorbind, e lider de post, alături de jurnal în zilele în care e difuzată!”, declara Ionuț Cristache, conform Libertatea.

Ionuţ Cristache spune că în TVR e lupta pentru putere. „În continuare jurnalistii onesti îşi vad de treabă, cativa dorm pe la usile ministrilor, pe la usile de partid. E o babilonie fara sfarsit alimentata acum artificial de acest presupus scandal. O persoana din CA il alimenteaza pe Bulai cu minciuni. Mie de un an de zile, de când au preluat puterea, mi s-a transmis că ar fi cazut să plec, ei consideră TVR-ul un fel de SRL al lor. Mie mi se imputa ca iau mii de euro de la TVR. Eu mi-am atins toate targheturile de audienta”, a declarat jurnalistul Ionuţ Cristache la emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu.