Război pe toate fronturile în PNL. Acuzaţiile dintre cele două tabere, din ce în ce mai acide. Cât de eficientă a fost apărarea din jurul lui Cîţu

Tabăra premierului vine cu acuzaţii grave la e adresa echipei adverse cum că aceasta a scurs în presă informaţii despre problemele cu legea pe care le-ar fi avut Cîţu, în urmă cu două decenii, în SUA.

13 aug. 2021, 08:22
Război pe toate fronturile în PNL. Acuzaţiile dintre cele două tabere, din ce în ce mai acide. Cât de eficientă a fost apărarea din jurul lui Cîţu

Război pe toate fronturile în PNL. Acoliţii lui Ludovic Orban neagă toate acuzaţiile şi arată că această strategie era, de fapt, folosită de cei din jurul şefului Guvernului.

Război pe toate fronturile în PNL. Acuzaţiile dintre cele două tabere, din ce în ce mai acide

Informaţia-bomă că în urmă cu două decenii Florin Cîţu a făcut două zile de închisoare pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice a aprins spiritele în PNL, fiind considerată o linie roşie trecută de tabăra Orban. Echipa Cîţu a făcut scut în jurul premierului şi a subliniat că ceea ce a făcut acesta în urmă cu două decenii este doar o greşeală a tinereţii.

„Cîţu nu e ales de noi să fie stareţul Mănăstirii Plumbuita, al Mănăstirii Rohia, nici pentru poziţia de patriarh”, a subliniat Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, care a avertizat că „cineva împinge această campanie spre un război total”.

Mult mai duri în replici şi acuzaţii la adresa lui Orban au fost şeful PNL Gorj, Dan Vîlceanu, şi vicepreşedintele Florin Roman. „Nu am nici cel mai mic dubiu în privinţa sursei scandalului Florin Cîţu! Şi nici a momentului ales de Ludovic Orban şi al echipei lui! Atunci când Ludovic Orban anunţa «Festivalul democraţiei» spuneam în interiorul partidului că va fi o încleştare în toată regula, în care vor fi folosite toate mijloacele permise şi nepermise. Ştiam că toţi cei care vor susţine altceva decât Orban vor fi linşaţi mediatic de oamenii lui”, a scris Roman pe Facebook.

Şi prietenul acestuia, Dan Vîlceanu vine cu un răspuns dur: „Ştiam că va apărea acest subiect în această campanie, pentru că în urmă cu aproximativ două luni anumiţi colegi de partid se lăudau că au informaţia care îl va desfiinţa pe Florin Cîţu”, a declarat Dan Vîlceanu pentru presa locală.

Replica taberei Orban Celor doi le-a răspuns Alexandru Kocsis, deputat PNL şi fost consilier al lui Ludovic Orban, care le-a atras atenţia asupra mai multor lucruri. „Dane (n.r. – Dan Vîlceanu), las-o jos că măcăne. Dacă ştiai de 2 luni şi Florin de 20 de ani, trebuia să ne spuneţi şi nouă. (…) În loc de victimizare, mai bine spune-ne ce faceţi cu Eugen Pîrvulescu. Când vine autosuspendarea?”, i-a transmis pe Facebook Kocsis, aluzie la faptul că Pîrvulescu, aflat în control judiciar pentru 60 de zile, a trecut din echipa Orban în echipa Cîţu după ce a început să aibă probleme cu DNA. De asemenea, Alexandru Kocsis le-a reproşat celor din echipa Cîţu că Mioara Costin, fostă consilieră a premierului, le cerea liderilor PNL „ponturi despre tabăra Orban”, printr-un document cu antetul Guvernului, cu scopul de a ajunge în presă.

Citeste şi: Ludovic Orban îl atacă pe Cîţu în scandalul arestării din SUA: „E doar vina premierului. În curând o să spună că eu sunt vinovat că a fost prins băut la volan”