Ludovic Orban îl atacă pe Cîţu în scandalul arestării din SUA: „E doar vina premierului. În curând o să spună că eu sunt vinovat că a fost prins băut la volan”

Preşedintele PNL Ludovic Orban a respins cu tărie zvonurile conform cărora de la el ar fi apărut informaţia că Florin Cîţu a fost arestat pentru două zile în SUA, în urmă cu aproximativ 20 de ani, pentru că a condus sub influenţa alcoolului.

12 aug. 2021, 22:09
Ludovic Orban îl atacă pe Cîţu în scandalul arestării din SUA: „E doar vina premierului. În curând o să spună că eu sunt vinovat că a fost prins băut la volan”

Ludovic Orban a afirmat joi seară că cel mai rău la deranjat, din declaraţia lui Florin Cîţu, faptul că premierul a părut supărat că informaţia a ajuns în spaţiul public, când, de fapt, chiar şeful executivului ar fi trebuit să fie cel care o dezvăluie, pentru că astfel de episoade din trecut au şanse foarte mari să ajungă cunoscute de public.

„Vă spun sincer, ce m-a deranjat la declarația domnului Cîțu a fost așa, parcă o ușoară supărare că a fost făcută publică această informație. Cel care ar fi trebuit să facă publică această informație este Florin Cîțu. Dacă Florin Cîțu este supărat pe cineva, ar trebui să fie supărat pe el pentru că el ar fi trebuit să informeze opinia publică cu privire la această întâmplare din viața lui, care este totuși o realitate, s-a întâmplat, face parte din acele părți din penumbră sau din umbră pe care pot să le aibă mulți oameni.

Cea mai bună cale de a te elibera de astfel de lucruri este să mărturisești, să spui tu, să vorbești tu despre lucrul respectiv. Cum să fie supărat cineva că o astfel de informație apare în spațiul public. Probabilitatea ca o astfel de informație să apară în spațiul public este uriașă”, a declarat președintele PNL, joi seară, pe B1 TV.

Fostul premier a explicat că orice cetățean poate vedea informațiile legate de subiect direct de la sursă.

„Eu, după declarațiile premierului Cîțu, m-am dus, am întrebat, am dat două telefoane, mi s-a spus să intru pe site-ul respectiv (site-ul instanței din Iowa, n.r.) și să bag «Florin Vasile Cîțu», și mi-a apărut. Orice cetățean de pe planeta asta, dacă intră pe site-ul respectiv prin căutare pe Google și bagă «Florin Vasile Cîțu», vede informațiile legate de subiectul acesta”, a punctat Ludovic Orban.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, a declarat joi că dezvăluirea apărută în spaţiul public despre episodul referitor la condamnarea premierului Florin Cîţu în SUA afectează imaginea partidului.

„Normal că ne afectează. Ar trebui să avem ochelari de cal să ne facem că nu ne afectează. Pe mine mă doare profund. Eu sunt preşedintele PNL, tot ce am făcut, toată munca mea, toate eforturile mele, toate eforturile echipei PNL au fost pentru a creşte PNL, pentru a câştiga alegeri, pentru a aduce partidul la guvernare. Acelaşi lucru mi-l doresc şi acum. Ca şi candidat la preşedinţia PNL îmi doresc să conduc un PNL puternic, care se bucură de încrederea oamenilor şi astfel de episoade afectează încrederea cetăţenilor în PNL, pentru că nu e vorba de un simplu membru, ci este vorba despre premierul care este sprijinit de PNL”, a afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Eu l-am susţinut pe Cîţu. În nicio discuţie nu mi-a spus despre acest episod din viaţa lui”

El susține că, în discuțiile interpersonale, Florin Cîțu nu i-a vorbit niciodată despre acest episod.

„Mai e un alt lucru care mă deranjează, faptul că anumiți colegi de-ai mei, care mă cunosc și care știu despre mine adevărul, au început să arunce în spațiul public că această informație ar fi fost făcută publică de mine sau de oameni din echipa mea, asta este o minciună sfruntată și este o formă penibilă, o formă penibilă de încerca să îl faci vinovat pe președintele partidului pentru o vină pe care nu o are.

În curând o să spună că eu sunt vinovat că Florin Cîțu, în 2000, a fost prins băut la volan sau că eu sunt vinovat de faptul că Florin Cîțu nu a făcut publică această informație… Mie nu mi-a comunicat în discuțiile interpersonale acest episod din viața lui. Noi am avut discuții pentru că noi am avut mai multe faze, eu l-am susținut pe Florin Cîțu vicepreședinte economic al partidului, l-am susținut pe Florin Cîțu lider de grup la Senat, l-am susținut pe Florin Cîțu ca ministru al Finanțelor, l-am susținut pe Florin Cîțu ca premier.

În nicio discuție nu mi-a relatat despre acest episod din viața lui”, a mai spus Ludovic Orban.

Citeşte şi: EXCLUSIV! EGIS România, firma pe care condus-o Clotilde Armand până în 2019, e abonată la contracte de zeci de milioane de euro cu statul. De 9 luni de când Cătălin Drulă e ministrul Transporturilor, firma a câştigat de două ori mai mulţi bani pe licitații și proiecte decât în tot anul 2020, peste 17 milioane de euro!

Orban: Eu am avut o înţelegere cu premierul Cîţu. Înţelegere legată de faptul că nu va candida şi mă va sprijini pe mine la preşedintele PNL/ Nu m-a sunat el să-mi spună că o să candideze

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că a avut o înţelegere cu premierul Florin Cîţu, conform căreia acesta din urmă i-a promis că nu va candida pentru preşedinţia PNL. Orban a povestit că Florin Cîţu nu l-a anunţat personal despre decizia sa de a-i face concurenţă în cursa pentru preşedinţia PNL, ci a aflat de la unii lideri de filiale care au fost invitaţi la lansarea candidaturii premierului.

„Eu am avut o înţelegere cu premierul Cîţu. Dacă neagă existenţa acestei înţelegeri, înseamnă că nu e om serios. Înţelegere legată de faptul că nu va candida şi mă va sprijini pe mine la preşedintele Partidului Naţional Liberal”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară.

Întrebat când a avut cu Florin Cîţu această discuţie, Ludovic Orban a menţionat că a avut această înţelegere înainte de desemnarea lui Cîţu ca prim ministru.

„Nu m-a anunţat. Nu m-a sunat el să-mi spună că o să candideze. Eu am aflat de la mai mulţi preşedinţi care au fost contactaţi fie de Florin Cîţu direct, fie de alţi reprezentanţi (…) m-au sunat şi mi-au spus că au fost invitaţi de Florin Cîţu la lansarea candidaturii la preşedinte şi atunci l-am sunat eu pe Florin şi Florin mi-a recunoscut că îşi depune candidatura. Are dreptul statutar să candideze”, a povestit Ludovic Orban.

Liderul PNL a reafirmat că „ei care au decis ca Florin Cîţu să fie premier sunt cei de la USR-PLUS”. Orban l-a criticat pe premier, despre care a spus că are „câteva restanţe” în ceea ce priveşte numirile în unele funcţii publice, el arătând că Florin Cîţu „sfidează partidul” atunci când nu numeşte în funcţii oameni în urma unor decizii luate în forurile statutare ale PNL.