Război pe tema maidanezilor. Antonescu: La ce să facem referendum? E clar că oamenii nu vor câini pe străzi

Publicat: Joi, 05 Septembrie 2013 10:53 // Actualizat: Joi, 05 Septembrie 2013 12:22 // Sursa: RTV.net

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Cluj, că nu este de acord cu organizarea unui referendum în Bucureşti pe tema câinilor maidanezi, spunând că acest demers "nu are ce să comunice nou despre voinţa cetăţenilor", fiind clar că oamenii vor să nu mai existe câini pe străzi.

Crin Antonescu a declarat, în timpul unei vizite pe şantierul noii piste a Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca, că bucureştenii vor doar să nu mai existe câini vagabonzi pe străzi.

"Îmi spun o părere personală, ca simplu cetăţean şi locuitor al Bucureştiului: referendumul nu are ce să comunice nou despre voinţa cetăţenilor. Răspunsul e clar: niciun bucureştean, şi cel mai mare iubitor de câini - şi mă număr printre iubitorii de câini - nu vrea să existe vreun câine vagabond pe stradă. Şi atunci, la ce să fac referendum?", a spus Antonescu, citat de Mediafax.

Citeşte şi: Durere fără margini la căpătâiul lui Ionuţ. Copilul ucis de maidanezi, condus pe ULTIMUL DRUM

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, miercuri, că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi şi va face, legat de această problemă, "exact ceea ce vrea populaţia", precizând că a convocat o şedinţă de îndată a CGMB pentru vineri.

Oprescu a arătat că, potrivit Legii referendumului nr. 3/2000, "obiectul şi data referendumului local se stabilesc şi se aduc la cunoştinţă publică cu cel puţin 20 de zile înainte de ziua desfăşurării acestuia", iar "referendumul local se poate organiza într-o singură zi, care poate fi numai duminica" (articolul 16).

Astfel, referendumul local ar putea avea loc în ultima duminică din luna septembrie sau în prima duminică din octombrie.

Potrivit edilului-şef al Capitalei, referendumul va avea o singură întrebare, respectiv "Sunteţi de acord cu măsura radicală (eutanasierea câinilor fără stăpân - n.r.)?".

DEZBATERE şi SONDAJ RTV.NET: Care este soluţia pentru rezolvarea problemei maidanezilor din Bucureşti? Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor maidanezi neadoptaţi?

Sorin Oprescu a mai spus că, dacă bucureştenii se vor pronunţa la referendum pentru eutanasierea câinilor vagabonzi, atunci el va putea "pune presiune" pe parlamentari, în vederea adoptării unui act normativ "cum vrea poporul", legat de această problemă.

Întrebat cum va vota la referendum, primarul general nu a dorit să răspundă, rezumându-se să spună că va vota. El a adăugat că va spune cum a votat după referendum.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăg. Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

Procurorii Parchetului instanţei supreme fac cercetări în acest caz, fiind făcute şi verificări privind respectarea legislaţiei legate de gestionarea câinilor fără stăpân.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 sep 13:56
...spunând că acest demers “nu are ce să comunice nou despre voinţa cetăţenilor”, fiind clar Citește mai departe… Citeste mai departe ...
05 sep 13:21
...ucis de câini: Cine iubeşte maidanezii să vină să-mi vadă copilul Citeşte şi: Război pe tema maidanezilor. Antonescu: La ce să facem referendum? E clar că oamenii nu vor câini pe străzi Citeşte...
05 sep 13:13
Răspunde | Votează email 0 email
sara
daca esti iubitor de acini nu ai ce cauta la cotroceni, domnule ....!
05 sep 11:22
...spunând că acest demers “nu are ce să comunice nou despre voinţa cetăţenilor”, fiind clar Citește mai departe…. Citeste toata stirea Război pe tema maidanezilor. Antonescu: La ce să facem referendum? E clar că oamenii nu vor câini pe...
05 sep 11:05
... Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Cluj,...
1
EUR
4.7800
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H