Război total, bombardamente intense cu artilerie şi drone. Sunt sute de morţi VIDEO

Trupele terestre azere au lansat sâmbătă un nou atac la scară largă asupra disputatei regiuni Nagorno-Karabah, potrivit agenţiei de presă ruse TASS, citată de dpa preluat de agerpres.

RomaniaTV.net
03 oct. 2020, 09:29

Update: Puterile mondiale au cerut încetarea focului între Azerbaidjan şi Armenia de duminică, când luptele pentru regiune, care este oficial parte a Azerbaidjanului predominant musulman, au erupt din nou.

Sursele armene au anunţat numărul morţilor în luptele din regiune, unde locuiesc aproximativ 145.000 de oameni, la peste 200, în timp ce Azerbaidjanul a declarat cel mai recent că 19 civili au fost ucişi şi 60 răniţi.

Armenia declară că Azerbaidjanul a adus noi trupe în zona de conflict, ceea ce guvernul de la Baku nu a confirmat.

Trupele au avansat asupra regiunii, deţinută de creştini armeni separatişti, atât din nord, cât şi din sud, a raportat agenţia de presă citând armata armeană.

Nu a fost posibilă imediat verificarea informaţiilor din surse independente.

Puterile mondiale au cerut încetarea focului între Azerbaidjan şi Armenia de duminică, când luptele pentru regiune, care este oficial parte a Azerbaidjanului predominant musulman, au erupt din nou.

Un avion şi două drone azere, doborâte în Nagorno Karabah, după doborârea a patru drone lângă Erevan

Apărarea antiaeriană a enclavei separatiste azere Nagorno Karabah a doborât un avion de luptă şi două drone azere, a anunţat vineri Ministerul armean al Apărării pe site-ul Guvernului, relatează Reuters. 

Un conflict îngheţat de ani de zile, războiul între forţele azere şi separatişti în eclava separatsită a reizbuncit duminică.

Separatiştii din Nagorno Karabah au anunţat vineri că alţi 54 de militari au fost ucişi în confruntări intense, iar bilanţul total a crescut la 158 de morţi, potrivit agenţiei ruse depresă Interfax.

PATRU DRONE, DOBORÂTE LÂNGĂ EREVAN

Pe de altă parte, Armenia a doborât joi patru drone în apropiere de capitală, Erevan, a anunţat premierul Nikol Paşinian.

Un jurnalist Reuters din capitala armeană susţine căa văzut un obiect luminos pe cer.

Patru drone au intrat în spaţiul aerian armean, în provinciile Kotayk şi Gegharkunik, iar apărarea antiaeriană armeană le-a distrus, a anunţat Nikoll Paşinian pe reţele de socializare.