Război total în PNL, cu acuzaţii dure la adresa conducerii: M-au executat! A fost reglare de conturi!

La PNL e război în toată regula, iar Crin Antonescu încearcă să își fidelizeze apropiații, probabil pentru furtuna de după europarlamentare, potrivit stiripresurse.ro. La solicitarea lui Mihai Voicu, lider PNL Dolj, întregul Birou Politic al PNL Craiova a fost destituit, cu girul lui Crin Antonescu.

RomaniaTV.net
28 apr. 2014, 07:20
Război total în PNL, cu acuzaţii dure la adresa conducerii: M-au executat! A fost reglare de conturi!

De menționat că în urmă cu o lună, PNL Dolj a dorit schimbarea lui Mihai Voicu din funcția de președinte. Atunci, liderul Crin Antonescu a mers de urgență în teritoriu și l-a salvat pe Voicu.

Pentru a afla ce s-a întâmplat la Craiova, fostul lider al BP Craiova, Cristina Calangiu, a făcut declaraţii uluitoare. Prin schimbarea Cristinei Calangiu, PNL ar putea pierde și funcția de viceprimar al Craiovei.
”Astăzi nu a fost sub nicio formă o chestiune legată de partea politică, ci a fost pur și simplu o reglare de conturi. Eu am discuții mari cu conducerea partidului de aici de la noi (Craiova n.red.), cu Mihai Voicu, cu care sunt certată de vreo 8 ani. Nu din cauza domnului Ene s-a întâmplat ce s-a întâmplat, că el tot un trădător rămâne, nu pleci de la PNL la PSD, dacă ai ceva în cap. Ideea este că Mihai Voicu ne-a dus pe toți în pragul nebuniei cu un fel de a conduce pe care nu-l mai înțelege nici el și astăzi era vorba, știți că noi o să avem alegeri interne după europarlamentare, pentru că ne-a plecat jumătate din BP și așa, ca o simulare a respectării Statutului, vor face alegeri interne. Ca pondere, delegația din Craiova reprezintă o treime, ori dânsul era absolut convins că nu voi opta pentru dânsul ca președinte și atunci a ales acest moment prielnic, pentru că avea majoritate confortabilă în Biroul Județean și m-a executat. E simplu! Noi certați suntem de 8 ani, nu are legătură cu partea politică. Dacă ar fi putut, m-ar fi executat mai de mult”, a declarat Cristina Calangiu.

Totuşi, Cristina Calangiu dă asigurări că nu va pleca din PNL și va rămâne viceprimar al Craiovei, în ciuda deciziei lui Mihai Voicu.

”Eu l-am ajutat pe dânsul să ajungă președinte acum mulți, mulți ani, trebuie să-mi fac mea culpa. Ce-și face omul cu mâna lui se numește lucru manual. Eu nu am plecat din PNL, sunt încă viceprimar, sunt membru în Biroul Politic Județean. Un singur lucru i-am spus: este o tactică dezastruoasă să împuști calul din căruța în care stai. Dânsul e bucureștean, nu are nicio treabă cu politica la Craiova, ține postul ăsta ocupat în interesul dânsului și s-a gândit să-l omoare pe ăla care-i face scor de foarte mulți ani.

Ce motiv a invocat conducerea pentru a vă mazili. ”Ăsta e ultimul slogan: sunt prea vândută PSD-ului! Dacă eu pot să fiu vândută PSD, care sunt de 12 ani în partidul ăsta, mă rog”.

Cristina Calangiu susține că i-a explicat, acum o lună, situația și lui Crin Antonescu, dar s-a lovit de un zid.

”Acum nu am mai încercat. Recunosc că știu de o săptămână ce se pregătește, dar nu am încercat, nu am vrut. Acum o lună, la Delegația Teritorială i-am explicat foarte pe îndelete, dacă asta a fost decizia dânsului, eu ce să mai spun?”.