Războiul din Ucraina anunţă o criză economică fara precedent! Alimentele au început să fie RATIONALIZATE după doar o saptămână de război!

În Herson, primul mare oraș ucrainean capturat de ruși, ocupanții au instituit restricții draconice de circulație, iar locuitorii nu au mâncare și medicamente.

05 mart. 2022, 00:22
Războiul din Ucraina anunţă o criză economică fara precedent! Alimentele au început să fie RATIONALIZATE după doar o saptămână de război!

Ucraina a pierdut controlul în orașul Herson, acesta fiind primul mare oraș ucrainean ocupat de invadatori. Primarul a negociat cu armata rusă, iar orașul a trecut în mod pașnic sub ocupație. Localnicii trebuie să respecte restricțiile impuse de ruși, aliementele fiind raţionalizate.

Hussain, locuitor din Herson: „Nu ai voie să ieși afară din casă după ora 18. Nu sunt permise adunările cu mai mult de trei oameni la un loc. Trebuie să conducem cu viteza minimă prin oraș, asta dacă vrem ca lucrurile să rămână normale. Dar orașul este cu siguranță sub controlul rușilor.”

Un locuitor al orașului din Ucraina a declarat pentru CNN că în oraș este haos și panică generală, oamenii încercând să facă rost de produse de bază.

Ce s-ar întâmpla dacă rachetele ruseşti ar cădea accidental pe teritoriul României. Ministrul Apărării: „Un război nu poate porni din greșeală”

Potrivit acestuia, orașul suferă de o lipsă gravă de alimente și medicamente – în special insulină, pentru că farmaciile sunt jefuite.

Un civil american care locuiește în orașul Herson, cel mai mare oraș din Ucraina căzut în mâna rușilor, este în legătură cu un senator american pentru a organiza un convoi umanitar, conform BBC.

Don Flett s-a mutat la Herson din New Jersey în urmă cu aproximativ doi ani pentru a fi mai aproape de familia ucraineană a soției sale. El spune că este în contact cu biroul senatorului american Bob Menendez pentru a organiza

O bucată de rachetă a căzut în curtea vilei lui Volodimir Zelenski. Prima reacţie e preşedintelui Ucrainei: „Au ratat!”

„Colaborăm cu el pentru a înființa un convoi umanitar către Herson, fie din România, fie din Ungaria”, spune el.

Flett spune că primarul i-a cerut să negocieze cu comandantul local rus în numele orașului pentru a permite organizarea.

Cu privire la situația din Herson, Flett spune că s-a deteriorat în urmă cu două zile „când a avut loc un atac cu rachetă în zona Tavirski, la aproximativ 200 de metri de apartamentul meu”.

Amintim că guvernatorul regional Hennadii Laguta a anunțat pe Facebook că forțele ruse au ocupat clădirea administrației regionale din Herson. “Personalul operațional regional, pe care îl conduc, continuă să lucreze și să abordeze probleme stringente pentru a ajuta rezidenții din regiune”, a transmis Laguta.

Primarul oraşului Herson cere oamenilor să nu mai fure din rezervele de alimente

Primarul oraşului Herson, aflat sub controlul forţelor ruse, cere oamenilor să nu mai fure din rezervele de alimente.

Oraşul are nevoie de alimente şi de produse industriale, în special pentru cele mai puţin protejate pături ale populaţiei. Fac apel la proprietarii de supermarketuri, mari magazine, depozite, magazine alimentare şi la oricine consideră util acest mesaj. Oraşul este dispus să preia controlul distribuţiei produselor care v-au mai rămas. Garantăm că vor ajunge acolo unde este cea mai mare nevoie – spitale, orfelinate, pensionari, oameni nevoiaşi, familii cu mulţi copii”, a transmis primarul Ihor Kolykhaiev.

Orașul Trosteaneț din Ucraina a fost ocupat de armata rusă.

Anunțul a fost făcut de Șeful Administrației Regionale de Stat Sumî Dmitro Zhyvytskyi pe canalul său de Telegram. 
“Acum ocupanții controlează stația de ambulanță, nu permit medicilor să meargă la apeluri, doar în cazul copiilor în situații de urgență. Medicii au fost avertizați că vor fi împușcați dacă pleacă singuri. Localnicii nu pot cumpăra alimente și alte bunuri. Toate magazinele au fost jefuite. De asemenea, nu există posibilitatea de a intra în oraș pentru a ajuta populația”, a declarat acesta.