Războiul din Ucraina ar putea fi mai rău decât pandemia în Europa. Avertismentul lansat de şeful Volkswagen

Invadarea Ucrainei de către Rusia ar putea afecta economia statelor europene mai mult decât pandemia de COVID-19, a avertizat directorul general al grupului Volkswagen, Herbert Diess.

11 mart. 2022, 08:24
Războiul din Ucraina ar putea fi mai rău decât pandemia în Europa. Avertismentul lansat de şeful Volkswagen

Şeful VW a afirmat că, în cazul în care se va prelungi, războiul din Ucraina va avea, cel mai probabil, „efecte mult mai dăunătoare” asupra Europei decât extinderea pandemiei de Covid-19. Într-un interviu acordat Financial Times, Herbert Diess a tras un semnal de alarmă deoarece lanţurile de aprovizionare permanent afectate vor duce probabil „la creşteri imense de preţuri, deficit de energie şi inflaţie”.

„Ar putea fi foarte riscant pentru economia europeană şi cea germană”, a apreciat şeful celui mai mare producător auto din Europa, conform Agerpres.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 16. Institut nuclear de lângă Harkov, bombardat! Ucraina a pierdut orice contact cu centrala de la Cernobîl 

Şeful Volkswagen susţine că războiul din Ucraina ar putea fi mai rău decât pandemia în Europa. Grupul german şi-a suspendat afacerile în Rusia

Directorul general al grupului Volkswagen şi-a exprimat sprijinul pentru „sancţiuni maxime” aplicate Rusiei, însă consideră că acestea trebuie suplimentate cu negocieri.

Săptămâna trecută, Volkswagen şi-a suspendat afacerile în Rusia, după ce a oprit producţia la cele două fabrici din această ţară, precum şi exportul de vehicule către Rusia, până la noi dispoziţii.

Deja producătorii auto se confruntă cu întârzieri de producţie ca efect al invadării Ucrainei de către Rusia, VW fiind nevoit să oprească producţia la câteva fabrici din Germania din cauza lipsei de componente.

De asemenea, deficitul global de semiconductori a paralizat producţia auto în 2021.

Citeşte şi: Care sunt cele șase condiţii puse Ucrainei de către Rusia pentru a opri războiul. Cinci dintre ele, impuse în Constituţie