Războiul din Ucraina s-ar putea extinde! Armata din Belarus anunţă că a doborât o dronă ucraineană FOTO

Dupp scandalul rachetei căzute în Polonia, o ţară NATO, miercuri seară Belarus a venit cu un nou anunţ menit să inflameze şi mai rău atmosfera de la graniţele României.

16 nov. 2022, 22:54
Războiul din Ucraina s-ar putea extinde! Armata din Belarus anunţă că a doborât o dronă ucraineană FOTO

Armata din Belarus a anunţat, miercuri, doborârea unei drone de recunoaştere din Ucraina, la frontiera dintre cele două ţări, informează cotidianul Le Figaro.

„Drona a fost doborâtă cu focuri de armă automată. Aparatul de zbor era echipat cu sistem video şi efectua operaţiuni de recunoaştere, filmând mijloacele tehnice pentru supravegherea frontierei”, au comunicat autorităţile militare din Belarus, principalul aliat al Rusiei.

O nouă moarte misterioasă în rândul militarilor ruşi de rang înalt. Colonelul rus însărcinat cu mobilizarea trupelor s-ar fi „sinucis” împuşcându-se de cinci ori în piept

Drona a fost localizată pe partea belarusă a frontierei cu Ucraina, în districtul Kobrin. O altă dronă ucraineană a fost doborâtă de armata din Belarus pe 2 noiembrie, în regiunea Gomel.

Ucraina a cerut miercuri un ”acces imediat” la locul în care a căzut, în Polonia, o rachetă care a ucis doi polonezi, despre care Varşovia afirmă că este un proiectil antiaerian ucrainean, relatează AFP.

Contraofensiva lui Zelenski. Armata Ucrainei a trecut graniţa în Rusia, depozit de carburant aruncat în aer

”Ucraina cere un acces imediat la locul atacului al reprezentanţilor Apărării şi grănicerilor” ucrainene, solicită, într-un mesaj postat pe Twitter, secretarul Consiliului Naţional ucrainean de Securitate Oleksii Danilov.

Danilov subliniază că Kievul solicită ”o examinare comună a incidentului”.

Ucraina construieşte un zid la graniţa cu Belarus, anunţă un consilier al preşedintelui ucrainean

Ucraina a anunţat, recent, că ridică un zid din beton armat şi alte fortificaţii la graniţa sa cu Belarusul, o ţară aliată a Kremlinului de care Moscova s-a folosit pentru a-şi lansa invazia în Ucraina la 24 februarie, relatează Reuters.

Consilierul prezidenţial ucrainean Kirilo Timoşenko a declarat că un zid cu sârmă ghimpată deasupra, cu o lungime de 3 kilometri, a fost ridicat în regiunea Volîn, la graniţa cu Belarus, ţară despre care Kievul spune că rămâne o ameninţare.

De asemenea, au fost plasaţi saci de nisip şi au fost săpate tranşee, a mai spus el. ”Nu este tot, dar nu vom dezvălui detalii”, a spus oficialul. El a adăugat că şi alte acţiuni sunt în curs de desfăşurare în regiunile Rivne şi Jîtomîr, care se învecinează cu Belarus, dar a refuzat să detalieze.

Timoşenko a publicat fotografii cu ofiţeri de securitate care întindeau sârmă ghimpată lângă un zid care părea să aibă peste doi metri înălţime.

Ministrul ucrainean al Apărării a declarat, joi, pentru Reuters că Belarusul rămâne o ameninţare, dar că forţele belaruse sunt ”într-o poziţie pasivă”. Graniţa Ucrainei cu Belarus are o lungime de peste 1.000 de kilometri.