Contraofensiva lui Zelenski. Armata Ucrainei a trecut graniţa în Rusia, depozit de carburant aruncat în aer

Majoritatea acestor atacuri s-au produs împotriva unor ţinte situate la cel mult câteva zeci de kilometri de frontieră, în provincii de la graniţa cu Ucraina.

16 nov. 2022, 16:49
Contraofensiva lui Zelenski. Armata Ucrainei a trecut graniţa în Rusia, depozit de carburant aruncat în aer

Contraofensiva lui Zelenski. Un depozit de carburant a explodat miercuri într-o regiune din sudul Rusiei, la circa 200 km de graniţa cu Ucraina, în urma unui presupus atac cu dronă, fără a face victime, au anunţat autorităţile locale, transmite AFP, relatează Agerpres.

‘Astăzi (miercuri), la ora 04:00 (01:00 GMT), o presupusă dronă a făcut să explodeze un depozit de carburant din satul Stalnoi Kon. Nu există victime’, a declarat guvernatorul regiunii Orel, Andrei Klîcikov, fără a indica un responsabil. ‘Toate serviciile de salvare sunt la faţa locului’, a adăugat el într-un comunicat postat pe Telegram.

Moment istoric pentru România! UE este gata să o primească în Schengen: „Este momentul să spunem: Bine aţi venit!”
De la lansarea ofensivei ruse în Ucraina în februarie, mai multe depozite de carburant sau de muniţii din sudul Rusiei au fost atacate de drone sau elicoptere, autorităţile ruse acuzând armata ucraineană.

Majoritatea acestor atacuri s-au produs împotriva unor ţinte situate la cel mult câteva zeci de kilometri de frontieră, în provincii de la graniţa cu Ucraina, ceea ce nu este şi cazul regiunii Orel.

Incidentul de miercuri se distinge, aşadar, prin faptul că s-a produs mai în adâncime în teritoriul rus. Explozia a avut loc la o zi după ce Rusia a tras zeci de rachete asupra mai multor oraşe din Ucraina.

Alertele antiaeriene răsună în toată Ucraina după ce rachete ruseşti au căzut pe teritoriul Poloniei și au alertat NATO! Bombardamentele masive ale rușilor au lăsat milioane de oameni fără curent
Rusia anunţă miercuri că atacurile sale au atins marţi numai teritoriul Ucrainei şi că a identificat racheta care a căzut în Polonia ca fiind un proiectil tras de un sistem de apărare al forţelor Kievului, relatează AFP.

”Vrem să subliniem că atacurile de înaltă precizie au fost efectuate numai pe teritoriul Ucrainei, la o distanţă mai mare de 35 de kilometri de frontiera ucraineano-poloneză”, subliniază într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.