Războiul din Ucraina s-ar putea încheia. Condiţiile Kievului pentru negocieri

Autorităţile din Ucraina au anunţat care sunt condiţiile principale pentru reluarea negocierilor de pace cu Rusia: restabilirea teritoriului şi dotarea cu sisteme de apărare.

08 nov. 2022, 14:32
Războiul din Ucraina s-ar putea încheia. Condiţiile Kievului pentru negocieri

Război în Ucraina. Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, a declarat marţi că principala condiţie pentru reluarea negocierilor cu Rusia este restabilirea integrităţii teritoriale a ţării.

Danilov a mai spus că Ucraina are nevoie de „garanţia” unor sisteme moderne de apărare aeriană, avioane, tancuri şi rachete cu rază lungă de acţiune, potrivit Reuters.

„Rusia, negocieri. Principala condiţie a preşedintelui Ucrainei este restabilirea integrităţii teritoriale ucrainene. Garanţie – apărare aeriană modernă, avioane, tancuri şi rachete cu rază lungă de acţiune. Strategie – măsuri proactive. Rachetele ruseşti trebuie să fie distruse înainte de lansare în aer, pe uscat şi pe mare”, a scris Danilov pe Twitter.

Soldaţi ruşi luaţi prizonieri după ce au fost abandonaţi de comandanţi: „N-am mâncat şi n-am băut trei zile”
Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat luni că este deschis la discuţii cu Rusia, dar numai dacă este vorba despre negocieri „autentice” care să restabilească graniţele Ucrainei, să îi acorde compensaţii pentru atacurile ruseşti şi să îi pedepsească pe cei responsabili de crime de război.

Ucraina ameninţă că va lovi ţinte de pe teritoriul Rusiei. SUA montează radare performante la graniţa României cu Ucraina
Zelenski a făcut aceste remarci la câteva zile după apariţia unui articol în Washington Post care cita surse americane, potrivit cărora conducerea SUA îi cere Ucrainei să dea un semnal de disponibilitate pentru discuţii. Americanii s-au declarat îngrijoraţi de faptul că, dacă ar părea prea intransigentă, puterea de la Kiev ar putea să îşi afecteze argumentele pentru a obţine sprijin internaţional.