Războiul din Ucraina s-ar putea încheia, potrivit CNN. SUA, anunţ despre un „rezultat negociat” de Ucraina cu Rusia

Consilierul american pentru securitate naţională afirmă că SUA a purtat discuţii cu oficiali din Ucraina despre un "rezultat negociat" cu Rusia, potrivit CNN.

16 iun. 2022, 20:53
Războiul din Ucraina s-ar putea încheia, potrivit CNN. SUA, anunţ despre un „rezultat negociat” de Ucraina cu Rusia

Consilierul pentru securitate naţională al SUA: americanii vor un „rezultat negociat” al războiului din Ucraina. Consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a declarat joi că Statele Unite „nu vor face presiuni asupra Ucrainei pentru a face concesii teritoriale Rusiei”. Totuşi, el a dezvăluit că parte americană a purtat discuţii cu Ucraina despre cum ar putea arăta o înţelegere.

În discuţia cu Center for a New American Security, Sullivan a declarat că SUA vor continua „să sprijine şi să se consulte” cu Ucraina „cu privire la modul în care doresc să abordeze un rezultat negociat cu ruşii”.

Putin vrea să semneze un acord de pace cu Ucraina: „Suntem deschişi la negocieri”
„Şi, pentru moment, a-i sprijini în acest sens înseamnă să-i sprijinim prin furnizarea constantă de arme şi informaţii pentru a întări mâna ţării la masa negocierilor”, a adăugat el.

Potrivit CNN, în ultimele săptămâni, oficialii americani s-au întâlnit în mod regulat cu omologii lor britanici şi europeni pentru a discuta scenarii pentru o încetare a focului şi pentru a pune capăt războiului printr-o înţelegere negociată.

Ministrul rus al Apărării îi pune la zid pe americani: „Ne-au oferit explicaţii insuficiente despre biolaboratoarele din Ucraina”

Statele Unite nu au oferit suficiente explicaţii privind activităţile biologice din Ucraina, spune şeful rus al Forţelor pentru protecţie  nucleară, biologică şi chimică, Igor Kirillov, care insistă încă pe teoria „biolaboratoarelor”.

„Noi am pus anumite întrebări, iar „explicaţiile” Statelor Unite nu oferă răspunsuri la acestea: de ce Pentagonul a dat comanda, de ce ofiţeri militari americani au participat la cercetare biologică în Ucraina în timp ce specialiştii ucraineni nu au avut acces la informaţii şi locaţii?”, întreabă Kirilov, conform agenţiei de ştiri ruse TASS.

Kirillov spune că urme de microorganisme patogene – „potenţiale arme biologice”, şi biomateriale de la cetăţeni ucraineni, au fost exportate din Ucraina fără „scopuri clare şi declarate”, iar americanii păstrează încă tăcerea.
Ministerul rus al Apărării susţinea recent că proiectul privind agenţi patogeni proveniţi de la lilieci, condus de către SUA în Georgia şi Ucraina, a început în octombrie 2019, chiar înainte de declanşarea pandemiei de coronavirus. Reprezentanţii ministerului publicau atunci un document din data de 6 martie 2015 ce dovedea „participarea Pentagonului la finanţarea proiectelor biologice militare în Ucraina”.

Zelenski joacă tare, condiţia obligatorie pentru Rusia la negocierile de pace
Potrivit departamentului, banii au fost primiţi de către laboratoarele Ministerului Ucrainean al Apărării din Kiev, Odesa, Lvov şi Harkov,  un total de 32 de milioane de dolari.

Aceste biolaboratoare au fost alese ca executanţi ai proiectului de studiere a agenţilor patogeni ai febrei hemoragice, leptospirozei şi hantavirusurilor, deoarece aceşti agenţi patogeni au focare naturale în Ucraina şi Rusia – iar utilizarea lor poate fi deghizată ca focare naturale, susţinea în martie Ministerul rus al Apărării.