Putin vrea să semneze un acord de pace cu Ucraina: „Suntem deschişi la negocieri”

Putin vrea să semneze un acord de pace cu Ucraina pentru a pune capăt „războiului civil”. Valentina Matviyenko (care este la şefia Consiliului până în septembrie 2024), spune că Rusia îşi doreşte pacea, dar se teme de „planurile” Ucrainei, susţinute cu armament de către Occident.

01 iun. 2022, 17:56
Putin vrea să semneze un acord de pace cu Ucraina: „Suntem deschişi la negocieri”

Putin vrea să semneze un acord de pace cu Ucraina. „Suntem deschişi la negocieri. Sunt de acord că e nevoie de o soluţie diplomatică, paşnică. Dar e nevoie ca asta să fie de ambele părţi.

Repet, suntem deschişi la negocieri şi semnare de acorduri care să pună capăt războiului civil în Ucraina şi să aducă pacea, dar nu vedem nicio reacţie din partea Kievului”, a spus şefa Consiliului, citată de către agenţia de ştiri rusă TASS.

Putin vrea să semneze un acord de pace cu Ucraina

Valentina Matviyenko continuă pe acelaşi fir narativ „ţesut” de ceilalţi oficiali ruşi şi spune că Ucraina vrea să devină o putere nucleară iar în acest sens a „complotat” cu Occidentul pentru a ataca regiunile Doneţk şi Lugansk, înarmându-se serios cu „arme, inclusiv arme grele”.

Prin urmare, „Rusia nu a avut nicio altă cale de ieşire, nicio altă soluţie pentru asigurarea securităţii” sale şi a regiunilor pro-ruse din Ucraina.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski cere insistent Uniunii Europene noi sancțiuni împotriva Rusiei: „Nu ar trebui să mai existe legături economice cu Putin!”

Arma deținută de Ucraina care îi sperie pe soldații ruși

O înregistrare video publicată recent pe rețelele de socializare arată că Ucraina deține o armă de care îi sperie pe ruși. Imaginile care s-au viralizat instant.

În materialul video se observă cum mai mulţi soldaţi în uniforme ruseşti urcă într-un camion. Arma a eliberat un mic exploziv, ce a căzut pe autovehiculul parcat.

Apoi, șoferul camionului începe să meargă cu spatele. Atunci când mașina începe să se miște, exploizibilul cade direct prin trapa deschisă şi se detonează. Parbrizul explodează, iar interiorul a fost cuprins de fum. Soldaţii aflați în interior au fost răniți.

Această armă, adică drona, este utilizată în război cu ajutorul unor operatori de cele mai multe ori aflați la mii de kilometri distanță.

Armata ucraineană folosește dronele nu doar pentru lovituri militare, ci și ca să culeagă informații de pe linia de front. Concret, ucrainenii au folosit dronele ca să documenteze distrugerea pe care artileria rusă a provocat-o în oraşe precum Mariupol.