Războiul din Ucraina se poate termina într-o săptămână. Ce spune prietenul lui Putin: „Credeţi-mă, totul depinde de asta”

Războiul din Ucraina se poate termina într-o săptămână. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a făcut apel la folosirea „bunăvoinţei” pentru soluţionarea conflictelor din întreaga lume, fără a face referire la războiul din Ucraina, scrie CNN.

16 oct. 2022, 08:42
Războiul din Ucraina se poate termina într-o săptămână. Ce spune prietenul lui Putin: „Credeţi-mă, totul depinde de asta”
Războiul din Ucraina se poate termina într-o săptămână

Războiul din Ucraina se poate termina într-o săptămână. Apelul lui Vladimir Putin vine la doar câteva zile după ce Rusia a lansat zeci de rachete care au lovit puternic orașele din Ucraina, bombardamente care au dus la cel puțin 19 morți și peste o sută de răniți.

„Toată lumea are bunăvoinţă şi trebuie să folosim această bunăvoinţă la maximum”, în soluţionarea oricăror conflicte, a afirmat Putin,, adresându-se liderilor prezenţi la summitul Comunităţii Statelor Independente.

Citeşte şi: Zelenski, după ce Putin a militat pentru încetarea războiului: „Trebuie să aducem pacea şi o vom face”

Războiul din Ucraina se poate termina într-o săptămână

O soluţie la conflictul din Ucraina poate fi găsită într-o săptămână, a spus preşedintele Belarusului, Aleksander Lukaşenko, într-un interviu acordat postului american NBC.

Totul depinde de Statele Unite şi de Regatul Unit. Dacă mâine trebuie să ne aşezăm la masa negocierilor şi să găsim o soluţie, credeţi-mă, o găsim într-o săptămână”, a spus prietenul lui Putin.

Aleksander Lukaşenko a reiterat apoi că Belarus nu a luat parte la „operaţiunea militară specială” rusă din Ucraina şi nu va face acest lucru nici în viitor.

În primul rând, nimeni, şi mă refer la Rusia, nu ne cere să participăm la această operaţiune şi nu o vom face. Întotdeauna am spus asta”, a spus el.

SUA trimite de urgenţă alte lansatoare de rachete HIMARS

Pachetul de arme pentru Ucraina provine din stocurile Pentagonului, potrivit Departamentului de Stat american. Aceasta ridică asistenţa militară totală a Statelor Unite acordată Ucrainei de la începutul mandatului preşedintelui Joe Biden la 18,3 miliarde de dolari.

Pachetul include sisteme suplimentare mobile de lansatoare de rachete HIMARS, muniţie, vehicule blindate şi materiale medicale, a declarat Casa Albă.

Vom continua să fim alături de poporul Ucrainei în timp ce îşi apără libertatea şi independenţa cu curaj extraordinar şi determinare fără margini. Capabilităţile (militare) pe care le oferim sunt calibrate cu grijă pentru a face o mare diferenţă pe câmpul de luptă pentru Ucraina”, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken într-un comunicat.