Zelenski, după ce Putin a militat pentru încetarea războiului: „Trebuie să aducem pacea şi o vom face”

Preşedintele Ucrainei a mai spus că lucrările de reconstrucţie în regiuni după seria recentă de atacuri teroriste ruseşti continuă

15 oct. 2022, 07:06
Zelenski, după ce Putin a militat pentru încetarea războiului: „Trebuie să aducem pacea şi o vom face”

Preşedintele Volodimir Zelenski a afirmat, vineri seară, că ucrainenii vor vor readuce pacea pe teritoriul lor. De asemenea, el a cerut ucrainenilor să încerce o reducere a consumului de energie.

Putin face apel la „bunăvoinţă” pentru a face pace în întreaga lume, de la summitul liderilor ţărilor totalitare

„Vreau să mulţumesc tuturor celor care astăzi, în linişte, în tăcere, chiar şi în inimile lor, dar împreună cu întreaga ţară au sărbătorit Ziua Apărătorilor Ucrainei, aflându-se pe teritoriul ocupat temporar sau cu forţa pe teritoriul Rusiei. Ucraina îşi aminteşte de toată lumea. Nu vom lăsa pe nimeni şi nimic ucrainean inamicului. Să-i eliberăm pe toţi ai noştri. Vom returna tot ce este de drept al nostru. Ştim că o putem face. Şi trebuie să o facem. Cu siguranta asa va fi. Trebuie să restabilim pacea. Şi hai să o facem. Trebuie să asigurăm o victorie istorică pentru ţara noastră. Şi va fi. Se pare că inamicul este deranjat. Ascultă ce şi cum îl întreabă pe liderul acestor terorişti când iese la oameni, la jurnalişti. Rusia se află deja în atmosfera înfrângerii sale, deja în atmosfera deznădăjduirii pentru ea însăşi. Au încă ocazia să terorizeze oraşele noastre şi toţi europenii, să şantajeze lumea. Dar nu au nicio şansă. Şi nu va fi, pentru că Ucraina merge înainte.

El a mai spus că lucrările de reconstrucţie în regiuni după seria recentă de atacuri teroriste ruseşti continuă. „Posibilitatea tehnică de alimentare cu energie electrică a fost restabilită în majoritatea regiunilor. Deşi în unele oraşe şi districte, companiile electrice sunt încă forţate să folosească programe de oprire prin stabilizare. Cincisprezece obiective pe care teroriştii ruşi au vrut să le distrugă au fost deja complet restaurate. Le vom restabili pe toate celelalte. Vă atrag atenţia, dragi ucraineni: vă rog, este încă necesar să se limiteze sfătuit consumul de energie electrică în orele de vârf, astfel încât întregul sistem de alimentare să funcţioneze stabil. Este, de asemenea, un element al protecţiei statului nostru”, a adăugat Zelenski.

„Preţul apei va fi la fel de mare ca al uleiului, va apărea Covid-21, mai puternic decât Covid-19”. Mediumul Mehdi Ebrahimi Vafa face predicţii înfricoşătoare pentru următorii 10 ani