Războiul din Ucraina. Şiruri de sicrie îngropate în şanţuri, din cauza bombardamentelor care au făcut cimitirul oraşului inutilizabil GALERIE FOTO+VIDEO

Mai multe sicrie cu victime ale războiului au fost fotografiate pe fundul unui şanţ în oraşul Chernigov din Ucraina, primarul explicând că cimitirul oraşului nu a putut fi folosit, astfel că sunt folosite şanţuri ca morminte provizorii.

07 mart. 2022, 17:23

Războiul din Ucraina. Oraşul Chernigov este scena unora dintre cele mai sângeroase bătălii date pe frontul din Ucraina, iar primarul a declarat duminică că a văzut personal cel puţin 25-30 de victime scoase de sub dărămături, după ce un atac cu rachete ruseşti asupra unui bloc rezidenţial şi a unei şcoli au omorât cel puţin 47 de persoane.

Primarul Vladislav Atroshenko a spus că, din pricina bombardamentelor constante, oficialii au fost nevoiţi să îngroape victimele într-un cimitir temporar improvizat în afara oraşului.

Acesta a confirmat că sicriele sunt aşezate în rând în interiorul unor şanţuri, iar groparii aşează plăcuţe cu numele morţilor lângă sicriu, pentru ca aceştia să poată fi ulterior identificaţi şi mutaţi în cimitir, după încheierea războiului.

Citeşte şi: Condiţiile Rusiei pentru încetarea „operaţiunii militare speciale” din Ucraina: Recunoaşterea anexării Crimeei, indepedenţa regiunilor Lugansk şi Doneţk, garanţii că Ucraina nu va adera la NATO

„Azi nici nu putem folosi cimitirul Yatsevo. Folosim temporar cimitirul din Yalovshchina”, a spus primarul, potrivit publicaţiei ucrainene Gordon, citat de Daily Mail.

„Excavatorul sapă şanţuri, punem sicriele în rând şi plăcuţe cu numele victimelor, pentru a-i recunoaşte şi reîngropa după război. E oribil. Este un genocid real, o exterminare conştientă a ucrainenilor”, a mai spus primarul.

Citeşte şi: Zelenski insistă cu impunerea unui embargo comercial internaţional pentru Rusia: „Să refuzăm să oferim bani unui stat terorist!” VIDEO