RĂZBOIUL Gabriela Firea-Traian Băsescu, la ÎCCJ: Magistraţii judecă plângerea senatorului PSD

Publicat: Joi, 24 Iulie 2014 12:21 // Actualizat: Joi, 24 Iulie 2014 12:23 // Sursa: romaniatv.net

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) discută, joi, plângerea depusă de Gabriela Firea după ce Parchetul Instanţei Supreme a decis suspendarea urmăririi penale a președintelui Traian Băsescu în dosarul în care senatorul PSD a reclamat că a fost şantajată de şeful statului.

Foto: finantistii.ro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, la data de 20 iunie, sesizarea CCR privind suspendarea urmăririi penale a preşedintelui Traian Băsescu, din motive de imunitate, în dosarul în care senatorul Gabriela Firea a reclamat că a fost şantajată de şeful statului.

Instanţa supremă a admis astfel cererea formulată de senatorul PSD Gabriela Firea privind sesizarea Curţii Constituţionale.

Astfel, a fost reclamată neconstituţionalitatea dispoziţiilor articolului 312, alineatul 2 din Codul de procedură penală, care prevede că "suspendarea urmăririi penale se dispune şi în situaţia în care există un impediment legal temporar pentru punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană".

Înalta Curte cere CCR o poziţie privind imunitatea lui Traian Băsescu

Sesizarea excepţiei de neconstituţionalitate a fost ridicată de avocaţii Gabrielei Firea, în raport cu faptul că preşedintele beneficiază de imunitate.

Instanţa supremă a stabilit ca următorul termen în dosar să fie joi, 24 iulie.

În 28 mai, avocatul senatorului PSD Gabriela Firea, Lucian Bolcaș, a depus o plângere la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce Parchetul instanţei supreme a decis suspendarea anchetării președintelui Traian Băsescu "pentru calomnie".

Gabriela Firea contestă în instanţă decizia procurorilor în cazul lui Traian Băsescu

Potrivit apărătorului Gabrielei Firea, imunitatea preşedintelui nu trebuie să încalce egalitatea în drepturi a cetăţenilor unui stat democratic.

Scandalul Băsescu - Firea a început după ce preşedintele, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist". "Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus şeful statului.

Senatorul Gabriela Firea a depus plângere la Parchet împotriva lui Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat că senatorul PSD Gabriela Firea este "o şantajistă de profesie".

Parchetul ÎCCJ a dispus, in luna aprilie, urmarirea penala pentru santaj in urma plangerii formulate de Gabriela Vranceanu Firea impotriva lui Traian Basescu, la care a fost conexata si o sesizare a parlamentarilor, insa anchetatorii au suspendat punerea in miscare a actiunii penale, intrucat presedintele are imunitate.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 iul 14:20
...urmăririi penale a președintelui Traian Băsescu în dosarul în care senatorul PSD a reclamat că a Citește mai departe…

...
24 iul 12:53
Răspunde | Votează email 0 email
Http://SmartUrl.it/RoTanki

Primul MultiPlayer 3D-Acţiune pe Flash. Participă la luptele furioase - distruge tancurile inamice, ajută echipa ta, avansează în grad cu Tancul tau, poţi face cariera ta militară! O gamă largă de muniţii, multe moduri de joc şi jucători reali.

Http://SmartUrl.it/RoTanki

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Joc cu Tankuri Gratuit AICI:

Http://SmartUrl.it/RoTanki
24 iul 12:33
...urmăririi penale a președintelui Traian Băsescu în dosarul în care senatorul PSD a reclamat că a Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
24 iul 12:26
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H