Războiul între Jean-Marie Le Pen şi fiica lui continuă: Ar fi SCANDALOS ca Marine să fie PREŞEDINTELE Franţei

Liderul istoric al extremei drepte franceze, Jean-Marie Le Pen, susține că se opune, "pentru moment", unei ascensiuni la președinția Franței a fiicei sale Marine, care l-a suspendat recent din Frontul Național (FN) pe care politicianul l-a fondat și pe care fiica sa îl prezidează în prezent. În opinia lui Jean-Marie Le Pen, o astfel de ascensiune ar fi "scandaloasă".

05 mai 2015, 08:31
Războiul între Jean-Marie Le Pen şi fiica lui continuă: Ar fi SCANDALOS ca Marine să fie PREŞEDINTELE Franţei

Jean-Marie Le Pen a făcut noi declaraţii legate de un adevărat război politic pe care îl poartă de mai mult timp cu fiica lui, actualul lider al partidului Frontul Naţional, de extremă-dreaptă din Franţa, Marine Le Pen. Tatăl său a afirmat că ar fi „scandalos” ca Marine Le Pen să ajungă președintele Franței.  ‘Dacă astfel de principii morale ar urma să prezideze statul francez, acest lucru ar fi scandalos’, a mai spus eurodeputatul francez, în vârstă de 86 de ani, denunţând „trădarea” fiicei sale într-un interviu difuzat marți de postul de radio Europe 1.

Întrebat dacă ar dori victoria fiicei sale la președinția Franței, Le Pen a spus a spus că ‘pentru moment, nu’. El o consideră pe fiica sa o variantă ‘chiar mai rea’ decât partidele de guvernământ, Uniunea pentru o Mișcare Populară (UMP) și Partidul Socialist (stânga), ‘pentru că un adversar atacă frontal, în timp ce aici este vorba de un atac pe la spate’.

Citeşte şi Divergenţele politice şi familiale l-au îmbolnăvit. Jean-Marie Le Pen a făcut o CRIZĂ CARDIACĂ

Cofondator al FN în 1972, Jean-Marie Le Pen l-a condus până în 2011, dată la care fiica sa mai mică Marine a preluat conducerea partidului.

De atunci, Marine Le Pen s-a angajat într-o operațiune de ‘dediabolizare’ a partidului, prin ținerea la distanță a mișcărilor neonaziste și antirepublicane, în vederea cuceririi puterii. Această linie i-a permis să înregistreze succese electorale, astfel că Marine Le Pen a decis să o continue, în speranța că va avea șanse în alegerile prezidențiale din 2017.

Defavorabil acestei strategii, Jean-Marie Le Pen a provocat o ruptură cu fiica sa în urmă cu o lună, după ce și-a reluat afirmațiile despre camerele de gazare, pe care le-a numit ‘detalii’ ale istoriei, afirmații care i-au adus deja condamnări în justiție, și multiplicându-și provocările.

Citeşte şi Le Pen contra Le Pen: Nu-l las să slăbească Frontul Naţional

Luni, cel mai înalt for al FN, biroul executiv, s-a reunit pentru a-l judeca. Cu șapte voturi contra unuia, biroul executiv al FN a decis să-l suspende pe patriarhul formațiunii și să convoace în următoarele trei luni o ‘adunare generală extraordinară’ pentru a modifica statutul partidului și pentru a suprima ‘președinția de onoare’ pe care o deține Jean-Marie Le Pen.

Într-un interviu difuzat de postul de radio RMC, Jean-Marie Le Pen a lansat critici vehemente împotriva acestui birou executiv, văzând în acesta ‘o adunătură de sinecuriști, de lingăi, un pluton de execuție, format din șapte mercenari’.