Războiul lui Vladimir Putin, în UFC. Mesaj categoric din partea noului star din ringul MMA

Părerile sportivilor ruși sunt împărțite cu privire la Vladimir Putin, în contextul războiului din Ucraina, declanșat pe 24 februarie. Printre cei care și-au exprimat indirect poziția față de acțiunile „țarului" de la Kremlin se numără Khamzat Chimaev. 

18 apr. 2022, 11:49
Războiul lui Vladimir Putin, în UFC. Mesaj categoric din partea noului star din ringul MMA

Cecenul în vârstă de 27 de ani este noua senzație din UFC (Ultimate Fighting Championship), cel mai puternic circuit de MMA (n.r. – arte marțiale mixte). Chimaev a debutat în UFC în 2020 și este neînvins. El urmărește cu interes evenimentele din Ucraina din Suedia, țara în care s-a stabilit alături de familie.

Khamzat este prieten cu liderul cecen Ramzan Kadyrov, unul dintre apropiații lui Vladimir Putin. După ultima victorie din UFC 273, reușită în fața lui Gilbert Burns, Chimaev a profitat de prilej și a susținut un discurs în limba rusă, prin care și-a exprimat suportul pentru Kadyrov, implicit și pentru Vladimir Putin.

„Frate, știu că acum te uiți la mine de acasă. Fie ca Allah să fie milos cu tine, frate. Dumnezeu să te binecuvânteze. Știu că mă vezi. Fie ca Allah să fie milos cu toți cecenii”, a declarat Khamzat Chimaev, potrivit Mirror.

 

Chimaev și Nurmagomedov, „oamenii lui Putin” din MMA

 

Anul trecut, Ramzat Kadyrov l-ar fi convins pe Khamzat Chimaev să nu-și încheie cariera, după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19. De asemenea, liderul cecen i-a făcut la un moment dat cadou luptătorului o mașină de lux.

Pe lângă Khamzat Chimaev, Khabib Nurmagomedov este un alt prieten al lui Ramzan Kadyrov și un mare fan al lui Vladimir Putin. Khabib, sportivul care l-a „demolat” pe Conor McGregor, a participat în 2018 la o cină festivă cu liderul cecen. În cadrul evenimentului a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Grozny și un bolid de lux.

 

Palmaresul lui Khamzat Chimaev în UFC

 

Khamzat Chimaev a bifat ultima victorie în UFC pe 9 aprilie. L-a învins prin decizie unanimă pe Gilberg Burns, în Florida. De-a lungul carierei i-a mai învins în UFC pe Li Jingliang, prin submission, pe Gerald Meerschaert, prin KO, pe Rhys McKee, prin KO și pe John Phillips, prin TKO.

11 victorii și zero înfrângeri are cecenul în MMA, șase obținute prin knockout, patru prin submission și una prin decizie.

Dintre cele 11 victorii ale lui Chimaev, cinci au fost consemnate în UFC.