Războiul ruso-ucrainean se duce şi la nivelul bisericii. Un preot rus a atacat cu o cruce un preot ucrainean. VIDEO

Imagini șocante în regiunea Vinnytsia din Ucraina. Un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse a atacat un preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene cu o cruce.

28 iul. 2022, 23:50
Războiul ruso-ucrainean se duce şi la nivelul bisericii. Un preot rus a atacat cu o cruce un preot ucrainean. VIDEO

Un preot rus atacă un preot ucrainean cu crucea. Imaginile au devenit virale. Incidentul s-a petrecut în regiunea ucraineană Vinnytsia, după ce preotul ucrainean a acuzat că susținătorii patriarhului Kiril al Moscovei că îi ajută pe ocupanții ruși, relatează Nexta, citată de hotnews.ro.

În imagini se observă cum preotul ortodox rus se apropie de colegul său ucrainean și îl atacă cu crucea.

Un preot rus atacă un preot ucrainean cu o cruce

Incidentul ar fi avut loc pe 22 iulie, la înmormântarea unui soldat, potrivit Newsweek.

La sfârşitul lunii mai, Biserica Ortodoxă Ucraineană, afiliată Moscovei, a anunțat că se rupe de Rusia după ce aceasta a invadat Ucraina.

Citeste si Maria Zaharova s-a căsătorit la New York. Imagini de la nuntă au devenit virale pe Internet

Nu suntem de acord cu Patriarhul Moscovit Kiril (…) în ceea ce privește războiul din Ucraina”, a explicat într-un comunicat de presă Biserica Ucraineană.

De la începutul războiului, Patriarhul Kirill a avut mai multe mesaje de elogiere a militarilor ruși.

”Amintiți-vă că măreția statului nostru și respectul pentru noi vor fi în mare măsură determinate de felul în care va fi fața forțelor noastre armate. Suntem o putere iubitoare de pace”, a îndemnat patriarhul Kirill, care a dat asigurări că soldații ruși „cu siguranță” nu ar putea face rău nimănui. Înaltul prelat a declarat despre războiul din Ucraina că se duce în scopul „respingerii fundamentale a presupuselor valori oferite astăzi de cei care pretind că au puterea mondială„.

Citeste si NATO îşi întăreşte flancul de est. Şase avioane supersonice invizibile pe radar, trimise de americani în Polonia la cinci luni de la invazia Rusiei în Ucraina