Războiul stelelor. Pagina de Facebook a Poliţiei, degradată la o stea după scandalul M..EPSD

Pagina de Facebook a Poliţiei Române a fost inundată de recenzii de o stea după incidentul cu numărul de înmatriculare M..EPSD, astfel că ratingul paginii a scăzut la 1,2 stele din maxim 5. Poliţia le-a cerut angajaţilor să acorde recenzii pozitive, pentru a contracara atacul internauţilor, însă fără succes.

RomaniaTV.net
01 aug. 2018, 06:41

„Pentru toţi care jigniţi şi urâţi Poliţia Română, vă rog ca data viitoare când aveţi probleme să apelaţi la oricine altcineva, nu la poliţie. Când vă fură bunurile, când vă agresează pe stradă, la accidente rutiere, vă rog să apelaţi la vecini, la popi, la rude, dar nu la poliţie” – este mesajul lui Ovidiu Munteanu, purtătorul de cuvânt de la Brigada Rutieră, care însoţeşte cele 5 stele acordate paginii de Facebook a Poliţiei Române. 

Însă pagina de Facebook a Poliţiei Române a fost inundată de recenzii de o stea după incidentul cu numărul de înmatriculare M..EPSD, astfel că ratingul paginii a scăzut la 1,2 stele din maxim 5.

Faţă de 1.200 de ratinguri de 5 stele, pagina a primit 31.000 de recenzii de o stea.

Poliţia a încercat să contracareze şi şi-a rugat angajaţii să acorde 5 stele paginii. Mesajul poliţiei a fost dezvăluit de Traian Berbeceanu, fostul ofiţer de la Crimă Organizată Alba Iulia: 

„Șefu, nu vă suparați dar alea 5 stele reprezintă gradu’ sau clasificarea?

L.E. După ieșirea de astăzi pot să vă dau maxim doo margarete…ca-colegi…”

Răzvan Ştefănescu, şoferul maşinii cu numere M..EPSD, a mers, marţi dimineaţă, însoţit de avocat la sediul Poliţiei Rutiere, pentru a-şi clarifica situaţia. El susţine că ar fi schimbat plăcuţele de înmatriculare dacă poliţiştii care l-au oprit anterior ar fi dispus acest lucru, întrucât are la el şi numerele de înmatriculare oficiale ale maşinii. 

Autoritatea rutieră suedeză a anunţat că anulează plăcuţele de înmatriculare M..EPSD, întrucât sunt ofensatoare

Şeful IGPR, Ioan Buda, despre şoferul cu numere anti-PSD: A intrat în ţară legal

Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a declarat, miercuri, că şoferul maşinii înmatriculate în Suedia cu numere preferenţiale a intrat în România legal din punct de vedere al actelor privind plăcuţele de înmatriculare.

„A intrat în ţară legal din punct de vedere al plăcuţelor de înmatriculare, din punctul meu de vedere ilegal (…), imoral să spun aşa, pentru că avea acea sintagmă pe plăcuţele de înmatriculare, vulgară, dar asta e altă problemă, care nu ţine de… Poseda documente de călătorie”, a spus Buda.

Şeful IGPR a precizat că autorităţile suedeze au informat Poliţia Română despre faptul că plăcuţele sunt valabile doar pe teritoriul Suediei.

„Am primit un răspuns de la autorităţile suedeze prin care ne informează că plăcuţele de înmatriculare nu sunt valabile decât pe teritoriul statului suedez”, a mai afirmat Ioan Buda.

Brigada Rutieră a anunţat luni că lui Răzvan Ştefănescu i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România”, faptă prevăzută de art. 334, alin. (4) din Codul penal.