Războiul Tomatelor în Chile: Taberele adverse s-au bătut cu 40.000 de tone de muniţie VIDEO

Mii de oameni au luat parte la Războiul tomatelor, în Chile. Bătaia cu roşii a devenit o tradiţie de puţin timp, dar se bucură de tot mai mult succes.

18 feb. 2013, 07:42
Războiul Tomatelor în Chile: Taberele adverse s-au bătut cu 40.000 de tone de muniţie VIDEO

Gazda neobişnuitului eveniment a fost oraşul Quillon, iar localnicii au vrut să arate că există o competiţie care poate rivaliza cu renumitul festival din Buniol, din Spania.

În total, au fost folosite pe post de muniţie 40 de tone de roşii, cu care 7.000 de participanţi au aruncat unii în ceilalţi.

„Te ajută să scapi de stres, cu familia şi prietenii. Este o experienţă foarte amuzantă”, a spus unul dintre participanţii la festival.

Furnizorii au fost chiar localnicii, care au aprovizionat participanţii cu zecile de tone de roşii, convinşi că acest eveniment va aduce faimă pentru produsele agricole din Chile.

„Roşiile nu erau oricum de vânzare. Să nu credeţi că le-am aruncat sau am distrus mâncare. Aceste tomate nu ar fi fost puse la vânzare, deoarece sunt donate de producători pentru acest eveniment din Quillon, în fiecare an”, a explicat unul dintre furnizorii „muniţiei de război”.

Deşi festivaluri asemănătoare au loc şi în Columbia, Costa Rica şi chiar în Statele Unite, primarul din Quillon se laudă că oraşul său este singurul care a organizat bătălia cu roşii trei ani consecutiv.