Răzbunare amoroasă în cel mai rău famat cartier din Iaşi. Un interlop a coborât din Mercedes şi a tras cu arma în rival

Scandal imens în sânul comunității rrome din cartierul Păcureț, din Iași, sfârșit cu scandal și focuri de armă. Un bărbat a fost împușcat de Leonard Costache, un individ de 41 de ani.

11 ian. 2020, 16:32
Răzbunare amoroasă în cel mai rău famat cartier din Iaşi. Un interlop a coborât din Mercedes şi a tras cu arma în rival

Leonard Costache a fost condamnat, în 2011, la cinci ani de închisoare pentru furt comis în 2009, în Iași, iar în 2016 a fost extrădat în Germania după ce a fost condamnat și dat în urmărire internațională de autoritățile din Berlin pentru pentru săvârşirea a 34 de infracţiuni de furt grav comis în bandă organizată.

Conflictul a izbucnit după cei doi tineri din familii înstărite de rromi s-au cuplat și s-au căsătorit, scrie bzi.ro. Dragostea s-a stins, iar cei doi tineri au hotărât să se despartă. Pentru a ajunge la o înțelegere, cele două familii au ajuns la judecata țigănească. Ceea ce s-a stabilit acolo nu a fost chiar pe placul membrilor celor două familii, iar vineri dimineața s-au războit. Un bărbat în vârstă de 40 de ani pe nume Costică M. a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost împușcat.

Surse din cadrul anchetei au precizat că agresorul este Leonard Costache. Interlopul ar fi coborât dintr-un autoturism Mercedes, ar fi fluturat un pistol și l-ar fi împușcat pe unul dintre membrii familiei rivale. După ce a tras, Costache s-a făcut nevăzut.

Scandal cu împuşcături în Dâmboviţa după sacrificarea unui porc VIDEO

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) de la IPJ Iași au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la omor, iar sub coordonarea procurorului de caz. Anchetatorii cred că arma folosită nu este deținută legal. Dacă se va stabili că Leonard Costache este vinovat, el va fi tras la răspundere pentru uz de armă fără drept și tentativă la omor.