Răzbunare dementă: Au dat buzna în emisiune şi i-au dat foc jurnalistului şi asistentei sale

S-a întâmplat în Bolivia, unde patru bărbaţi au intrat peste un jurnalist, la radio, în studiou. Criminalii l-au stropit cu benzină şi i-au dat foc.

RomaniaTV.net
30 oct. 2012, 22:11
Răzbunare dementă: Au dat buzna în emisiune şi i-au dat foc jurnalistului şi asistentei sale

Agresorii au aruncat mai multe bombe artizanale în clădirea radioului. Apoi, i-au atacat pe moderator şi pe o altă angajată a radioului pe care i-au stropit cu benzină şi le-au dat foc.

Moderatorul Fernando Vidal vorbea despre reţelele de traficanţi de la graniţa cu Argentina, când a fost atacat. Jurnalistul spunea că mai mulţi agenţi de frontieră au fost acuzaţi de trafic de combustibil şi de droguri. Starea lui este stabilă deocamdată, după cum au informat medicii de la spitalul unde a fost trasnportat de urgenţă.

Vidal, fost primar al localităţii unde a avut loc atacul, le-a cerut colegilor din presă să nu cedeze în faţa atacurilor. „Le mulţumesc colegilor, prietenilor şi tuturor jurnaliştilor pentru că au continuat munca şi pentru că aduc în faţa opiniei publice abuzurile. Oamenii sunt lipsiţi de apărare dacă nu au de partea lor jurnalişti dedicaţi”, le-a transmis Vidal.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz. Conform presei locale trei bărbaţi au fost reţinuţi, iar un al patrulea este căutat.