Răzbunare halucinantă, doi tineri plănuiau un atentat la o şcoală. Pregăteau uciderea a peste 40 de elevi

Doi adolescenţi au fost reţinuţi sub suspiciunea de pregătire a unui atac armat într-o şcoală din oraşul Saratov în centrul Rusiei, au anunţat miercuri autorităţile federale.

26 feb. 2020, 11:31
Răzbunare halucinantă, doi tineri plănuiau un atentat la o şcoală. Pregăteau uciderea a peste 40 de elevi

Băieţii, cu vârste de 14 şi 15 ani, ţineau ascunsă o armă de vânătoare cu ţeava tăiată într-un adăpost de bombe abandonat în timp ce planificau atacul, potrivit declaraţiilor anchetatorilor.

Băieţii intenţionau de asemenea să utilizeze dispozitive explozive improvizate, ale căror instrucţiuni de folosire le-au găsit pe internet, a declarat Comitetul Federal de Investigaţie într-un comunicat.

Citeşte şi Doi elevi au furat cataloagele şi le-au dat foc, pentru că aveau note prea mici

Suspecţii sunt acuzaţi de tentativă de omor asupra mai multor persoane, a precizat agenţia de top de investigaţii din Rusia, Comitetul Federal de Investigaţii, în comunicatul său. Cei doi intenţionau să ucidă astfel peste 40 de persoane, relatează presa rusă, citând surse FSB.

Rusia are reglementări stricte privind deţinerea de arme de foc, iar atacurile armate în şcoli sunt rare.

În urmă cu un an şi jumătate, un adolescent a deschis focul într-un colegiu din regiunea Crimeea anexată de Rusia şi a ucis 20 de persoane. Acesta a fost cel mai letal incident într-o şcoală din Rusia în mai mult de un deceniu.